Credion, van A tot Z expert voor uw bedrijfsovername

Credion, van A tot Z expert voor uw bedrijfsovername

Het is een enorme uitdaging: een bedrijfsovername! Maar hoe doe je dat en waar begin je? Bedrijfsovernames zijn langdurige trajecten, waar zowel de koper als verkoper weinig ervaring mee hebben. Bovendien spelen emoties bij beide partijen vaak een belangrijke rol. De koper is ambitieus en wil zo snel mogelijk aan de slag. De verkoper heeft zich jarenlang met hart en ziel voor het bedrijf ingezet en wil dit vertaald zien in de waardebepaling van zijn bedrijf.

Een financieel expert kan u helpen bij de technische kant van een bedrijfsovername, zoals waardebepaling en het zoeken naar mogelijke financiers en is tevens in staat de zaken objectief te benaderen. Alex Buermans was gelijk enthousiast voor een overname, toen hij hoorde dat zijn werkgever met pensioen wilde en zijn bedrijf Peter BV (na de overname Peter CV) wilde verkopen. Peter CV uit Dinteloord schilt, snijdt en verpakt uien elke dag vers. Dat doen zij voor de fast-foodsector (Mc Donalds), voor de horecagroothandel en retailbedrijven in Noordwest Europa. Het bedrijf is opgericht door Peter Rijnberg en bestaat inmiddels 20 jaar. Alex' ambitie was enorm, maar een bedrijfsovername was volledig nieuw terrein voor hem. Omdat hij niet wist waar te beginnen, is hij naar Paul van Baardewijk van Credion Roosendaal gegaan.

Alex Buermans vertelt over zijn stap naar Credion: "Ik had geen idee hoe ik dit het beste kon aanpakken. Heb ik voldoende financiële middelen en zo nee, waar haal ik die dan vandaan? Om toch deze unieke kans te grijpen, ben ik naar Paul gegaan en heb hem mijn plannen voorgelegd. Samen met hem ben ik dit traject ingegaan. "Paul van Baardewijk legt uit: "Wij zijn begonnen met een zoektocht naar potentiële partners. Deze hebben wij gevonden in de voormalige bedrijfsleider van het bedrijf en voorganger van Alex, Albert Linders. Vervolgens zijn we in januari 2009 begonnen met de eerste gesprekken met de verkopende partij. Op basis van een bedrijfseconomische analyse heb ik een bedrijfswaardering gemaakt en daarmee zijn we de onderhandelingen in gegaan."

Alex Buermans vult aan: "Albert en ik wilden dit ontzettend graag en wanneer je iets heel graag wilt, verlies je soms de objectiviteit. Maar Paul bleef alert en objectief. Op basis van zijn waardebepaling zijn we de onderhandelingen ingegaan. Bovendien heeft de deskundigheid van Paul ons veel tijd en teleurstellingen bespaard. Wanneer wij tijdens het traject met tegenslagen te maken hadden en ons afvroegen of het allemaal nog wel ging lukken, bleef Paul positief. "Het gaat misschien niet helemaal zo als we hebben gepland, maar we moeten alleen even bijsturen", waren dan zijn woorden. En hij vervolgde de weg die we waren ingeslagen en stuurde bij waar nodig."

"Bovendien", vervolgt Alex Buermans, "heeft hij een zeer uitgebreid netwerk en weet hij bij welke financiers hij een aanvraag het beste neer kan leggen. Dat hadden wij zelf niet zo gekund en ook daarin heeft hij ons zeer veel tijd bespaard. Zijn deskundige begeleiding heeft ertoe geleid dat wij sinds 12 februari de eigenaren zijn van Peter CV. We kunnen ons nu weer volledig richten op de dagelijkse bedrijfsvoering, want de afgelopen maanden waren door de overname zeer hectisch!"

"Overnametrajecten zijn langdurige trajecten, waarbij vaak veel hobbels genomen moeten worden. Alleen bij een bank aankloppen voor een financiering is vaak niet voldoende. Daarom begeleiden wij ook in de zoektocht naar aanvullend risicodragend kapitaal en daarbij komt ons uitgebreide netwerk ons meer dan goed van pas", aldus Paul van Baardewijk.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!