Le Bagage doet belangrijke overname

Le Bagage doet belangrijke overname

Voor detaillisten met ambitie is het momenteel niet eenvoudig om deze ambities te realiseren. Als ondernemer moet je goed voorbereid en met een flinke dosis overtuigingskracht naar de bank om een financiering te krijgen. Maar vaak ontbreekt het aan de daarvoor benodigde expertise. Karel Schagen, samen met Rick Schagen eigenaar van Le Bagage, voorzag dit probleem en schakelde een financieel expert in.

Le Bagage is een winkel in lederwaren met vestigingen in Alkmaar en Hoorn. Het assortiment bestaat uit bagagekoffers en reistassen, exclusief en duurzaam, in het hogere segment. Karel hoorde dat een collega in Heerhugowaard met Rumati Lederwaren wilde stoppen. De heer Schagen: "Het was een unieke kans op een schitterende locatie, maar er waren meerdere kapers op de kust. Wij werden het eens over een overnameprijs, maar we hadden daarvoor wel extra financiële middelen nodig."

De accountant bracht Karel met Jan Groot van Credion Alkmaar in contact. Jan Groot beschrijft de situatie: "Het ging hier om een unieke kans. De verkoop werd door de vorige eigenaar gegund aan de beide vennoten, maar we moesten wel snel handelen. Een complicerende factor daarbij was, dat banken op dit moment terughoudend zijn met kredietverlening aan de conjunctuurgevoelige detailhandel." Maar Jan geloofde in deze overname: "Dat had onder andere te maken met de mooie locatie in een druk bezocht winkelcentrum in Heerhugowaard. Bovendien is Rumati een zeer rendabele zaak. Voor Le Bagage is dit vanuit strategisch perspectief een logische stap. Na een grondige analyse vonden de te betalen goodwill reëel en de overname financieel haalbaar. Vervolgens was het onze taak om ook de bank hiervan te overtuigen."

Naast overtuigingskracht was ook snelheid een belangrijk aspect bij deze financieringsaanvraag. Jan kon dankzij zijn uitgebreide netwerk bij de banken, snel in contact komen met de juiste mensen. Jan vertelt verder: "We hebben naar de juiste constructie gezocht. Door het maken van speciale afspraken en het inbouwen van staatsgarantie, hebben we de financiering rond gekregen." Karel Schagen is zeer tevreden met de rol van Credion en besluit: "De mensen van Credion hebben gewoon meer kennis van de bancaire wereld. Zij gaven ons ondersteuning en voerden samen met ons de gesprekken met de bank. Dat moet ook wel, want het vakjargon is mij vreemd en voor Credion is dit gesneden koek. Bovendien maken zij de rapportages, die de banken willen zien. Voor zelfstandige winkeliers is het goed dat er adviseurs als Credion zijn, om net zo slagvaardig te kunnen handelen als grote winkelketens. Mede dankzij Credion zijn wij de nieuwe eigenaar van Tassenwinkel Rumati in Heerhugowaard!"

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!