Van Wanrooij Elektrotechniek is er helemaal klaar voor

Van Wanrooij Elektrotechniek is er helemaal klaar voor

John van Boesschoten, directeur/eigenaar van Van Wanrooij Elektrotechniek te Dongen stelt ons eerst voor aan zijn onderneming. Van Wanrooij Elektrotechniek onderscheidt zich in de markt door een perfecte vertaalslag te maken van de wensen en eisen van haar klanten naar adequate technische oplossingen. Wij opereren niet vanuit standaardoplossingen en zijn per definitie merk-onafhankelijk en innovatief in onze oplossingen. Wij luisteren en adviseren. Als totaaloplosser realiseren wij dat wat voor de opdrachtgever essentieel is.

Van Wanrooij biedt als dynamische onderneming werk aan 75 gemotiveerde, professionele en hoog opgeleide medewerkers. Onze bedrijfscultuur is erop gericht hen in persoonlijk en technisch opzicht groeikansen te bieden. Het is hun en onze ambitie om door hechte samenwerking betrokken te zijn bij onze opdrachtgevers. Ook wij, vertelt John, zijn geconfronteerd met het vooruitschuiven van enkele grote bouwprojecten en dan met name in de zorgsector. Een sector waarin veel, heel veel gebruik wordt gemaakt van Domotica. Het zinvol toepassen en het gebruik maken van alle mogelijkheden van Domotica is een heuse specialisatie van Van Wanrooij. Uiteraard leverde het uitstel van de voornoemde projecten waarvoor het teken-, rekenen bureauwerk reeds was uitgevoerd een steeds groter wordend liquiditeitsprobleem op. Samen met mijn managementteam en de accountant is er uitvoerig gekeken naar mogelijkheden om die krapte op te lossen totdat we via een voormalig Rabobank directeur in contact zijn gebracht met Paul van Baardewijk directeur/eigenaar van Credion Roosendaal.

Tijdens een eerste oriënterend gesprek en een aansluitende bijeenkomst van het managementteam en de accountant, vertelt Paul, werd me al snel duidelijk dat er sprake was van een incidenteel, weliswaar fors tekort voor een periode van minder dan 24 maanden, maar dat we te maken hadden met een goed gestructureerde onderneming die in de kern uiterst gezond was en gezond kon blijven. De uitdaging was echter wel zo groot dat een oplossing enkel met behulp van de huisbankier geen kans van slagen had. Naast een herfinanciering bestond de bijkomende wens om Dome 160, een onafhankelijk adviesorgaan, waarvan het idee is ontsproten aan het brein van John, financieel te verzelfstandigen. John vult aan: "Dome 160 is een intermediair voor installateurs, partners en donateurs om zorg te vertalen naar de techniek om onze klanten beter van dienst te zijn". Tot voor kort werd Dome 160 mede gefinancierd door Van Wanrooij waardoor bij de status van onafhankelijkheid wel eens een vraagteken geplaatst kon worden.

Credion is direct aan de slag gegaan en na een gesprek met de huisbankier waarin zij haar plannen voor een oplossing heeft getoetst is Paul in gesprek gegaan met het REWIN en de BOM om een beroep te doen op nieuw geïntroduceerde provinciale hulp waarvoor BOM en REWIN in gezamenlijkheid het uitvoerende orgaan zijn. Er is in korte tijd heel veel werk verzet verteld Paul, maar dat was mede mogelijk door de perfecte informatievoorziening binnen Van Wanrooij. Uiteraard heeft het de nodige energie gekost om de steun door middel van een achtergestelde lening van de provincie ook daadwerkelijk te verkrijgen, maar het is ons uiteindelijk wel gelukt. Vervolgens was het een koud kunstje om ook de bank bereid te vinden mee te doen. "Van Wanrooij is nu helemaal klaar voor de nabije en verre toekomst" zegt John. Bijkomend voordeel is de financiële verzelfstandiging van Dome 160 die we gelijktijdig ook hebben kunnen verwezenlijken. Uiteraard zien wij ook het liefst dat de markt per direct weer volledig hersteld, in dat geval hebben wij onze groeifinanciering al binnen, maar in het meer realistischer scenario van geleidelijk herstel hoeven wij niet meer met de tenen bij elkaar te zitten en ons af te vragen hoe we het einde van de maand weer halen.

Afsluitend zegt John: "Wij zijn, mede of misschien wel hoofdzakelijk dankzij de hulp van Credion, klaar voor de markt! Als ik achteraf hoor dat van de 100 aanvragen er tot op dit moment slechts 6 zijn gehonoreerd ben ik erg blij dat we een financieringsspecialist hebben ingeschakeld".

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!