Lenen zonder bank: de opmars van de non-bancaire sector

Lenen zonder bank: de opmars van de non-bancaire sector

Onlangs werd Credion door Mogelijk Vastgoedfinanciering gevraagd een bijdrage te leveren aan de Special De Financier, een speciale bijlage van het FD. Deze special is een initiatief van Mogelijk Vastgoedfinanciering waarbij het onderwerp "De opmars van de non-bancaire sector" centraal staat en tevens het zeven jaar bestaan van Mogelijk markeert.

Lenen zonder bank: de opmars van het alternatief

Sinds 2016 is het aantal mkb-financiers explosief gestegen. Naarmate de grootbanken zich – door de veranderende markt en eisen van de ECB – terugtrokken, schoten alternatieve financiers als paddenstoelen uit de grond. Nu, zeven jaar later, is die markt nagenoeg volwassen. In het artikel "Lenen zonder bank: de opmars van het alternatief" wordt een reconstructie gegeven mét toekomstvisie.

Klik hier voor het artikel in de special en lees hoe Edwin ten Cate, directeur Credion Franchise NL, zijn visie geeft over vastgoedfinancieringen.

Een kwestie van slim stapelen

Daniël van Egmond, adviseur mkb-financieringen bij Credion Leiden, komt in zijn financieringspraktijk de mooiste puzzels tegen. De een nog uitdagender dan de ander, zeker sinds de grootbanken de teugels flink hebben strakgetrokken. Maar gelukkig kan er altijd meer dan je denkt.

Lees hier de column van Daniël in de special hoe hij in samenwerking met Mogelijk binnen vier weken een passende financiering wist te realiseren voor de ondernemer, waardoor hij het bedrijfspand kon overnemen.

--

Bron: Mogelijk Vastgoedfinanciering, Special De Financier - juni 2023

--

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.