Week van het geld: Financieren anno 2023

Week van het geld: Financieren anno 2023

Deze week staat de Week van het geld weer centraal. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Maar wij weten als geen ander dat ondernemers altijd goede en handige tips kunnen gebruiken als het aankomt op financiële zaken en financiële vaardigheden. 

Daarom vanaf nu 5 weken lang, elke week een tip voor ondernemers: Financieren anno 2023.

Volg ons op social media om geen tip te missen: Volg Credion op LinkedIn  Volg Credion op Twitter  Volg Credion op Facebook  Volg Credion op Instagram     

---

Bij deze een eerste tip: 

Groeifinanciering

Als ondernemer wil je groeien, maar om te groeien is veelal ook extra geld nodig. 

Een bedrijfslening kan je als ondernemer helpen jouw ambities waar te maken. Groeien, uitbreiden, aankopen, doorgaan: een bedrijfslening maakt het mogelijk. Maar een bedrijfslening aanvragen is vaak een complex en tijdrovend proces. Ook jij zult bij de aanvraag van een bedrijfslening niet over één nacht ijs. Je wilt van tevoren goed weten waar je aan toe bent en zoekt een betrouwbare partner. 

Waar het vroeger gebruikelijk was om een lening aan te vragen bij een bank, zijn er tegenwoordig heel veel andere mogelijkheden om krediet aan te vragen. Dit komt onder andere doordat banken en kredietverstrekkers (in tegenstelling tot vroeger) vaak negatief of zeer kritisch reageren op aanvragen van ondernemers.
Dat heeft de deuren geopend naar alternatieven als crowdfunding, factoring en leasing. Door het grote aanbod van alternatieve financieringsvormen is het voor jou als ondernemer er niet makkelijker op geworden. Welke financieringsvorm is nu het best passend bij jouw bedrijf en jouw situatie? Veel factoren spelen hier een grote rol, denk bijvoorbeeld aan de rente, aflossing of voorwaarden die gelden voor de financiering.

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er?

Er zijn verschillende opties voor bedrijfsfinancieringen binnen het MKB, onder andere:

Credion levert u inzicht in de financieringsmogelijkheden voor uw onderneming en heeft toegang tot vele alternatieve financieringspartijen voor een optimale bedrijfsfinanciering. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Heb je vragen na deze tips? Of weten waar jouw kansen liggen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met jouw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet je wat jouw mogelijkheden zijn en waar jouw kansen liggen.

----

Geen tip missen? Volg ons op social media: