Credion Haaglanden: Onafhankelijk financieringsspecialist voor het MKB

Credion Haaglanden: Onafhankelijk financieringsspecialist voor het MKB

Foto: Mark Buytelaar en Marco de la Rie | Fotograaf: John Brussel

De uitnodiging staat: “Ben je MKB’er en heb je een financiering nodig voor je bedrijf, neem dan eens contact met ons op. Credion Haaglanden is een onafhankelijk specialist op het gebied van bedrijfs- en vastgoedfinanciering en we maken er werk van om ondernemers aan passende financieringen te helpen.”

Marco de la Rie, een van de Specialisten Bedrijfsfinanciering bij Credion Haaglanden, kan heel wat praktijkvoorbeelden geven van ondernemers die hun plannen niet konden realiseren, omdat ze de financiering niet rond kregen. “Dat is natuurlijk eeuwig zonde als er wél financieringsmogelijkheden waren! Behoudende geldverstrekkers, zoals traditionele banken, zitten vaak echter met handen en voeten gebonden aan allerlei regels en risicoprofielen. Credion is een onafhankelijke specialist. We verkopen zelf geen product, maar een dienst: de ondernemer helpen bij het vinden van een passende financiering. Als bemiddelaar/adviseur kunnen we een beroep doen op een uitgebreid netwerk van meer dan honderd financieringspartijen. Als we zelf in de haalbaarheid van een ondernemersplan geloven, vinden we eigenlijk altijd wel een oplossing. En geloven we zelf niet in de haalbaarheid van een plan, dan zijn we daar ook gewoon eerlijk over.”

Ondernemersdromen waarmaken

In 1998 begon Marco als Adviseur Particulieren bij de Rabobank. “Omdat het ondernemerschap me altijd al interesseerde, ben ik de daarvoor benodigde hbo-opleiding gaan volgen en werd ik al snel Accountmanager Zakelijk. In 2008 ben ik kort uit dienst geweest bij de Rabobank en eenmaal terug heb ik verschillende interimfuncties vervuld. Ik merkte weer dat ik veel energie krijg van het contact met ondernemers en dat ik het fantastisch vind om ze te helpen bij het waarmaken van hun ondernemersdromen. Mark Buytelaar, directeur- eigenaar Credion Haaglanden, kende ik vanuit het Rabobank-netwerk. Toen hij me anderhalf jaar geleden vroeg of ik in zijn team wilde komen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het bevalt me heel goed, want ik doe hier precies wat ik het liefste doe: mijn financiële kennis inzetten om ondernemers te helpen bij het (verder) laten groeien van hun bedrijf. Dat geeft me veel voldoening.”

Naast de ondernemer

Credion regelt als onafhankelijk specialist bedrijfs- en vastgoedfinancieringen voor ondernemers in het MKB, van klein tot groot. “Vroeger ging een ondernemer naar ‘zijn’ bank als er iets gefinancierd moest worden, maar de banken trekken zich steeds verder terug uit de markt. Er zijn gelukkig ook veel andere financieringsmogelijkheden, alleen kennen veel ondernemers de weg ernaartoe niet. Daar kunnen wij bij helpen. We staan naast de ondernemer en gaan samen met hem of haar op zoek naar de beste oplossing en de gunstigste tarieven, zonder gebonden te zijn aan een financieringspartij. Wij kennen niet alleen ruim honderd financieringspartijen, maar weten ook waar we welke financieringsaanvragen het best kunnen doen – uiteraard altijd in overleg met de ondernemer. In veel gevallen kan iets gefinancierd worden door de lening in delen bij verschillende partijen onder te brengen, een zogenaamde ‘stapelfinanciering’. En soms is een financiering mogelijk door een wat onverwachte invalshoek te kiezen. De administratieve rompslomp die bij het verkrijgen van een lening komt kijken, nemen wij de ondernemer ook graag uit handen. Het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering is immers ons vak”, legt Marco uit. “Vanwege de enorme hoeveelheid varianten zou iedere ondernemer eigenlijk wel een onafhankelijke bedrijfsfinancieringsspecialist aan zijn zijde kunnen gebruiken.”

Groeiend team

“Dat onze klanten blij zijn met onze dienstverlening blijkt wel uit de groei die Credion Haaglanden zelf doormaakt. Sinds 1 februari dit jaar hebben we ook de Credion-regio Delft en Westland erbij en we zouden ons binnen ons werkgebied nog verder willen ontwikkelen.” De la Rie besluit: “Ons team bestaat nu uit Mark Buytelaar, Aleksandra Derksen, Bert van Vliet en mijzelf. We willen dit team nog verder uitbreiden. De markt is groot genoeg, dat weten we. Net als veel van onze klanten hebben we groeiambitie. We willen Credion stevig op de kaart zetten en daar wordt dus hard aan gewerkt.”

CREDION HAAGLANDEN
Laan van ’s-Gravenmade 32
2495 AJ Den Haag
070 - 314 24 29
www.credion.nl/denhaag

Bron: Into Business, oktober 2022