Credion schudt markt van zakelijke financiering op

Credion schudt markt van zakelijke financiering op

Foto: Musse Frai en Stefan Meijer - Credion Haarlem & Amsterdam MF | Fotografie: © Tycho Müller / DeBeeldredacteur

Mannen met passie voor bedrijfsfinanciering en onroerendgoedmanagement. Dat zijn Stefan Meijer, senior financieringsspecialist, en Musse Frai, accountmanager van Credion. Hun paden kruisten elkaar jaren geleden en onafhankelijk van elkaar kwamen ze in contact met Credion. Inmiddels hebben Musse en Stefan al twee vestigingen geopend en honderden ondernemers geholpen met hun financierings- en vastgoedvragen. “Er bovenop zitten en blijven schakelen: dat wordt gewaardeerd door onze klanten”

We zitten er altijd bovenop


In zijn jeugd wilde Stefan advocaat worden: juist de mensen helpen, die in moeilijkheden zitten. Zijn rechtenstudie heeft hij op HBO-niveau afgemaakt, maar hij wist tijdens die studiejaren al, dat hij de financieel-economische richting op wilde. In zekere zin is Stefan nog steeds als belangenbehartiger actief. Niet op het gebied van de rechten, maar wel voor de zakelijke financiering. “Als adviseur voor ondernemers kun je de mensen helpen. Dat vind ik geweldig om te doen”

Bonnetjes

Musse dacht in zijn jonge jaren, dat zijn toekomst lag in de boekhouding. Maar na een jaar werken voor een gerenommeerd accountantsbureau wist hij: “Dit gaat ‘m niet worden; ik ga niet de rest van mijn leven achter mijn PC bonnetjes verwerken.” Ze zijn in het bankwezen gaan werken en na twintig jaar Rabobank namen Stefan en Musse de stap om voor Credion een eigen vestiging te beginnen in de regio Haarlem. Al snel daarna volgde de regio Amsterdam. De beide mannen vullen elkaar perfect aan. Stefan: We hebben tweeënhalf jaar samengewerkt en onze wegen leidden los van elkaar naar Credion, waar we sinds 2020 onze eigen vestigingen voor hebben. Credion is een franchiseorganisatie en wij beheren de regio Haarlem en omstreken: van IJmuiden tot Bennebroek en alles wat daar tussen zit.”

Beheer van vastgoed

Naast Credion zijn de mannen ook actief in het administratief en technisch beheren van vastgoedobjecten. Ondernemers, die geen omkijken willen hebben naar hun vastgoed, of de tijd niet hebben om vragen van huurders te beantwoorden, kunnen dit soort zaken in alle rust overlaten aan de heren van Vasténgoedbeheer.

DNA

De mond-tot-mondreclame over Credion gaat als een lopend vuurtje. Ondernemers delen namelijk graag hun goede ervaringen met collega’s. Musse: “Klantgerichtheid zit in het DNA van ons bedrijf. We zijn persoonlijk, direct, snel en gaan door het vuur voor onze klanten. Wij komen onze afspraken altijd na. We regelen aanvragen binnen no time; zo snel, dat onze klanten positief verrast worden.” Stefan vult aan: “We zitten er altijd bovenop. Daarom ben je ook intermediair; je blijft schakelen met jouw klant, de financier, taxateur en notaris. Dat wordt heel erg gewaardeerd.” Als onafhankelijke adviesorganisatie kan Credion de beste financieringsdeals uitzoeken voor ondernemers. “We werken met allerlei banken en leasemaatschappijen, maar ook crowdfunding. Daarnaast kunnen we de huisbank ook meenemen in de vergelijking. Ook zitten er veel private financiers in ons netwerk; zij zijn altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden, die ze willen financieren.”

Alternatief
Het komt regelmatig voor, dat ondernemers zelf al eens geprobeerd hebben om geld te lenen bij een bank, maar daar bot vangen. Stefan en Musse lukt het dan vaak wél. “Bij veel aanvragen zit er net een randje aan, waardoor het bij grootbanken niet mogelijk is om een financiering af te sluiten. Dan is het zó mooi om als intermediair een alternatief aan te bieden, waardoor de aanvraag toch door kan gaan!” Musse en Stefan: “We zijn financieringsspecialisten op dit gebied. We bedienen allerlei verschillende MKB-ondernemers; van kleine leaseaanvragen tot een complexe vastgoedfinanciering.” Ze kijken elkaar aan en zeggen enthousiast: “Dat is het mooiste van ons vak; dat wij vastgoedbeleggers en ondernemers kunnen ondersteunen, zodat zij hun business kunnen doen!”

CREDION
Kennemerlaan 1 | 1972 EG IJmuiden
023 - 208 40 04 | smeijer@credion.nl www.credion.nl

VASTÉNGOEDBEHEER
Kennemerlaan 89 | 1972 EJ IJmuiden
023 208 40 04 | info@vastengoedbeheer.nl www.vastengoedbeheer.nl
 

Bron: IntoBusiness - mei 2022 | Tekst: INTO business Haarlem en IJmond