AltFin Bedrijfshypotheek samen met Fundion van start

AltFin Bedrijfshypotheek samen met Fundion van start

Foto: Art van Bruggen (Fundion), Maarten Kolff (AltFin), Machiel Jansen Schoonhoven (AltFin), Rogier Worst (Fundion), Robert Hessels (Fundion), Deepak Manna (Fundion), Addy Meester (Fundion) en Adwin van Klompenburg (Fundion) 

Begin 2022 is de AltFin Bedrijfshypotheek gelanceerd. De AltFin Bedrijfshypotheek is gericht op bedrijfsvastgoed in eigen gebruik van Nederlandse mkb’ers.

Voor financiering van bedrijfspanden heb je als mkb’er maar weinig mogelijkheden. Lage leningen, lage bevoorschotting, te lange aanvraagtrajecten en te stringente eisen. Wij vinden dat ondernemers betere financiering verdienen! Waar banken stoppen, gaan wij samen met Fundion (Fintech servicing bedrijf voor nieuwe MKB leningen en Buy-to-Let oplossingen voor vastgoedbeleggers) en Credion verder.

Bevoorschotting tot 90% van de vastgoedwaarde

“Ten opzichte van andere kredietverstrekkers, zoals banken, wordt door AltFin een hoge bevoorschotting tot 90% van de vastgoedwaarde (LTV) aangeboden”, geeft Maarten Kolff, DGA AltFin aan. Allerlei gebouwen komen voor hypothecair onderpand in aanmerking, zoals productiehallen,
opslagloodsen, showrooms, horeca en kantoorruimtes. AltFin beoordeelt zowel de kredietwaardigheid van de mkb’er, als de waarde van het bedrijfsvastgoed. Op basis van 2 jaar historische cijfers en 2 jaar projecties wordt onder andere gekeken naar de betaalcapaciteit (DSCR > 1,2) en de kredietrating. Indien nodig wordt BMKB dekking gevraagd, waarvoor AltFin is geaccrediteerd.

Machiel Jansen Schoonhoven, DGA AltFin vertelt: “De afgelopen weken heeft het AltFin team kennisgemaakt met veel Credion adviseurs. Uit deze gesprekken bleek dat er tussen de verschillende aanbieders, waar Credion reeds mee samenwerkt, zeker plaats is voor de AltFin Bedrijfshypotheek als alternatief voor bankfinanciering en crowdfunders”. 

Voordelen

Voordelen die AltFin biedt voor ondernemers zijn onder andere: gemakkelijke en snelle behandeling, hogere LTV, hogere risicoklassen, geen persoonlijke garantie, funding direct beschikbaar na kredietbesluit en de mogelijkheid van boetevrij aflossen tot 10% per jaar. “Inmiddels hebben we vanaf onze start in januari 2022 al veel aanvragen ontvangen en goedgekeurde kredieten mogen realiseren”, geeft
Maarten Kolff aan. “Voor ons een teken dat er binnen het mkb zeker vraag is naar deze financieringsvorm”.

Machiel Jansen Schoonhoven geeft aan: "Inmiddels zijn er successen te melden: de eerste leningovereenkomsten zijn getekend door klanten en AltFin; uitboekingen volgen een week later. Dit mede mogelijk gemaakt door Credion adviseurs en Fundion".

Meer weten?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een Credion adviseur bij uw in de regio