Grip op je financiën: zakelijk vastgoed financieren

Grip op je financiën: zakelijk vastgoed financieren

Eind maart 2022 startten wij met onze nieuwe serie tips voor ondernemers: Grip op je financiën. Inmiddels zijn er alweer 4 tips voorbij gekomen. In onze eerst tip vertelden wij meer over het financieren van bedrijfsmiddelen. Tip 2 had betrekking op de financieringscheck. Bij Tip 3 gingen we in op debiteurenfinanciering en afgelopen week behandelden we of de (corona) aflossingsverplichting uw groeiambities beperkt .

Deze week de laatste tip ... tip 5:

Zakelijk vastgoed financieren

De vastgoedsector is een turbulente sector. Dat weet u, dat weten wij. Steeds beweging, steeds in ontwikkeling. En dat maakt de financiering een interessante uitdaging. Wat nu waar is, kan straks immers anders zijn.

Of u nu op zoek bent naar uitbreiding van uw portefeuille, een project wil financieren of bestaande financieringen wil herzien: onze vastgoedspecialisten zorgen voor betrouwbaar en transparant advies.

Onroerend goed financieren zonder bank

Zakelijk vastgoed financieren was tot voor kort het terrein van banken. Echter doordat de eisen die aan banken worden gesteld steeds meer zijn aangescherpt, verstrekken banken steeds minder leningen voor zakelijk vastgoed. Vooral het MKB is hier de dupe van.

Maar het is zeker mogelijk om (commercieel) onroerend goed te financieren zonder tussenkomst van een bank. U maakt dan gebruik van alternatieve financieringsvormen voor de financiering van uw onroerend goed. Onder alternatieve financieringsvormen verstaan we financieringen door middel van bijvoorbeeld investeerders of leasing.

Verlaag uw maandlasten voor uw bedrijfs onroerend goed

Naast het aanspreken van externe geldbronnen om uw aankoop van onroerend goed te kunnen financieren, zijn onze specialisten ook uitstekend toegerust om u te adviseren over het verlagen van uw maandlasten. Het opnieuw bekijken van bestaande bedrijfshypotheken loont vaak.

Meer weten? Of wilt u weten waar uw kansen liggen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.

----

Geen tip missen? Volg ons op social media: