Grip op je financiën: beperkt de (corona) aflosverplichting uw groeivermogen?

Grip op je financiën: beperkt de (corona) aflosverplichting uw groeivermogen?

Eind maart 2022 startten wij met onze nieuwe serie tips voor ondernemers: Grip op je financiën. In onze eerst tip vertelden wij meer over het financieren van bedrijfsmiddelen. Tip 2 had betrekking op de financieringscheck en bij Tip 3 gingen we in op debiteurenfinanciering.

Deze week tip 4:

Beperkt de (corona) aflosverplichting uw groeivermogen?

De Overheid heeft de afgelopen tijd veel steun aan bedrijven gegeven. Veel ondernemers hebben gebruik gemaakt van de corona steunmaatregelen van de overheid en is er ook vaak extra bijgeleend om het bedrijf in stand te houden. Miljarden aan krediet zijn aan het bedrijfsleven verstrekt in vele vormen, maar dit zal eens (deels) moeten worden terugbetaald. Maar voor het aflossen van deze schulden moet je als ondernemer wel eerst in staat zijn om weer geld te verdienen. En hier knijpt het vaak.

Om meer omzet te maken is werkkapitaal nodig. De kans is groot dat er dus een investeringsbehoefte bij ondernemers ontstaat, hetzij om bedrijfsvoering aan te passen hetzij om kansen en/of ambities in de markt te pakken en waar te maken.

Financieringslandschap

Het financieringslandschap is en wordt complexer dan ooit voor u als ondernemer. Vragen die bij u dan wel eens voorbij kunnen komen zijn o.a.:

  • Hoe ziet de "nieuwe" economie en uw bedrijfsvoering eruit?
  • Heeft u de financiële ruimte om kansen op te pakken of de aanpassing in uw businessmodel door te voeren?
  • Wat als er tegenvallers zijn?
  • Hoe sterk is uw financiële positie echt – als u rekening houdt met terugbetalingsverplichting van uitgestelde belastingen?
  • Gaat de inflatie -en daarmee de rente – echt stijgen?
  • Wat betekent de verwachte faillissementsgolf voor uw toegang tot bancaire financiering in de rest van het jaar?

Veel open vragen waarop u als ondernemer niet altijd een antwoord zal hebben. Wij helpen u hier graag bij.

Credion levert u inzicht in de financieringsmogelijkheden voor uw onderneming en heeft toegang tot vele alternatieve financieringspartijen voor een optimale bedrijfsfinanciering (of vastgoedfinanciering).

Meer weten? Of wilt u weten waar uw kansen liggen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.

----

Geen tip missen? Volg ons op social media: