Week van het geld: Grip op je financiën

Week van het geld: Grip op je financiën

Deze week staat de Week van het geld weer centraal. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Maar wij weten als geen ander dat ondernemers altijd goede en handige tips kunnen gebruiken als het aankomt op financiële zaken en financiële vaardigheden. 

Daarom vanaf nu 5 weken lang, elke week een tip voor ondernemers: Grip op je financiën. Volg ons op social media om geen tip te missen: Linkedin - Free social media icons    twitter-logo-png-1 - Seader    Facebook - Wikipedia    instagram-logo - Leesbevordering in de klas 

------

Deze week tip 1:

Welke financieringen zijn mogelijk rondom bedrijfsmiddelen?

Uitbreiding, vernieuwing of opstarten: er komt een moment dat u zult moeten investeren in bedrijfsmiddelen. Bijvoorbeeld in een wagenpark, machines of andere apparatuur. Bedrijfsmiddelen zijn kostbaar. Als u zelf niet beschikt over genoeg middelen, dan kan een financiering uitkomst bieden.

Het huidige financieringslandschap is echter complex. Vol met mogelijkheden, maar niet per se overzichtelijk. Wij wijzen u graag de weg naar een bedrijfsfinanciering op maat.

We kijken daarbij verder dan de reguliere stap naar de bank. Onze werkwijze kenmerkt zich juist door creatief te kijken naar álle mogelijkheden zoals bijvoorbeeld crowdfunding, lease, investeerders of een van onze andere alternatieve financieringsmogelijkheden.

Looptijd van de financiering
Indien u op zoek bent naar een financiering voor uw machines en/of wagenpark is het belangrijk om naast een juiste financiering ook na te denken over de looptijd van de financiering. Hierbij is het verstandig om de looptijd van uw financiering te matchen met de afschrijvingsduur van de machine. Op die manier is de lening afgelost op het moment dat de machine afgeschreven is en deze vervangen dient te worden.

Meer weten? Of wilt u weten waar uw kansen liggen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.