Credion Midden-Brabant: Bedrijven financieren een vak apart

Credion Midden-Brabant: Bedrijven financieren een vak apart

Tekst: Sara Terburg  |  Fotografie: Bram Delmee

Credion Midden-Brabant groeit. Financieel adviseurs Rob Snels en Frans den Broeder bundelen sinds 1 januari hun krachten. ‘Financiering regelen is niet de core business van ondernemers. Vaak gaan ze met de beste bedoelingen naar hun bank, maar soms hebben ze te weinig gevoel voor wat die wil of kan. Ook zijn ondernemers vaak niet bekend met wat er in de financieringsmarkt allemaal mogelijk is.’

De katalysator tussen ondernemers en financiers

Credion Midden-Brabant is onderdeel van Credion, de landelijke, onafhankelijke financiële adviesorganisatie voor het mkb. Het werkt samen met ruim 90 financieringspartijen waaronder grootbanken, crowdfunders, financieringsmaatschappijen, informele en institutionele investeerders. Rob startte in 2015 als franchiser bij Credion. ‘We zoeken vanuit het perspectief van de ondernemer naar de beste financieringsoplossing.’ Rob: ‘Tijdens een overname heb ik maandenlang meerdere keren per week contact met een ondernemer. Er ontstaat een band. Deze menselijke kant van het vak vind ik minstens zo leuk als de technische, financiële kant.’

Aan de keukentafel

Rob en Frans werkten jaren bij banken. Frans: ‘Sinds de kredietcrisis maken die steeds meer een terugtrekkende beweging, terwijl ik ondernemers vooruit wil helpen. Daarnaast begon het zelfstandig ondernemerschap meer en meer te kriebelen.’ Hij komt uit een ondernemende familie. Aan de keukentafel volgde hij als jongetje de gesprekken tussen zijn vader, eigenaar van een optiekzaak, en zijn moeder die een pianolespraktijk had. Zijn grootouders van beide zijden hadden een makelaardij en een aannemingsbedrijf. Rob: ‘Ook ik heb veel ondernemers in de familie. Zelf ben ik mede-eigenaar geweest van een modezaak. Het sparren, de materie van het ondernemen: het spreekt me enorm aan.’

Hoogstaand Brabant

Frans woont in Dongen, Rob in Goirle. Laatstgenoemde heeft een groot netwerk in de regio Tilburg. Frans: ‘Rob is sterk in commercieel vastgoed en mkb, ik in productie-, handels- en internationale bedrijven. Samen hebben we veel kennis over en ervaring in vastgoed-, werkkapitaal-, groeien overnamefinancieringen.’ Ze richten zich op de sectoren maakindustrie, logistiek, handel en zakelijke dienstverlening. ‘De maakindustrie in deze regio is hoogstaand met aandacht voor duurzaamheid, automatisering en digitalisering. Er wordt veel in geinvesteerd.’ Frans: ‘Dit geldt ook voor bedrijven in e-commerce. Nederland loopt hierin voorop in Europa, maar de sector is lastig volledig te financieren voor banken.’ Ze benadrukken dat hun doel niet is om ondernemers weg te trekken bij hun huisbank. Rob: ‘Vaak is een huisbank onderdeel van de oplossing.’

Klik hier voor het online magazine van Regio Business Midden Brabant

Uitgave: Regio Business - Jan - Feb 2022

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.