Doen waar je goed in bent!

Doen waar je goed in bent!

Juist in deze turbulente tijden, neemt de vraag naar krediet vanuit het midden- en kleinbedrijf toe. Gelijktijdig is de markt voor zakelijke financieringen volop in beweging, waarbij het lastiger is om financiering te verkrijgen bij de gevestigde banken. In dit geval biedt een onafhankelijke financieringsspecialist, zoals Credion uitkomst.

“Het MKB is de motor van de economie en heeft juist nu (werk)kapitaal nodig om door te kunnen pakken,” stelt Ruud Gevers, financieringsexpert bij Credion Zuid-Hollandse Eilanden. “Waar traditionele banken terughoudend zijn, langere doorlooptijden hebben en vaak terugvallen op standaard financieringsoplossingen, biedt Credion als onafhankelijke adviesorganisatie nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld als het gaat om financiering van vastgoed, bedrijfsovernames, (uitbreidigings)investeringen, werkkapitaal en/of overbrugging.”

Meer mogelijk maken

“Credion is geen bank, maar een 100% onafhankelijke adviesorganisatie met vijftig vestigingen,” licht financieel adviseur Jan van Eijk toe. “Ons belangrijkste doel is het realiseren van de meest optimale financieringsoplossing voor de bedrijfsmatige klant. Wij beschikken over ruim honderd verschillende bronnen van geld. Door het gezamenlijk financieringsvolume, de vele verschillende bronnen van geld en ons kennisnetwerk, zijn wij in staat meer bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook.” Ruud: “We zien en beleven dagelijks dat banken kritischer geworden zijn, maar het is onze ervaring dat als je het goed aanpakt, de juiste financieringsbronnen selecteert, de juiste aanvliegroute hebt en weet wat de huidige mogelijkheden zijn, je nog steeds een goede finan ciering kunt krijgen. Door onze onafhankelijke positie en de toegang tot vele bancaire en non-bancaire financieringsproducten, kunnen we voor een klant mogelijkheden creëren, die anders wellicht niet gevonden zouden worden”.

“Wij zijn in staat om meer bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook.”

De diepte in

Jan: “Wij weten als geen ander hoe een bank naar een financiering kijkt. We weten hierdoor ook waar de mogelijke knelpunten liggen. Herfinanciering van de faciliteiten bij de huisbank, overgaan naar een andere bank of non-bancaire kapitaalverstrekker of een combinatie met stapelen van financieringen, kunnen goede oplossingen zijn. Bij het zoeken naar die oplossing zitten wij strak naast de ondernemer. Hierdoor hebben wij met onze spiegelde als adviserende rol een grote toegevoegde waarde voor de ondernemer. We gaan echt de diepte in.” Door het overnemen van de zoektocht naar kapitaal en het realiseren van de juiste financieringsoplossing, bespaart Credion veel tijd voor de ondernemer. Ruud licht toe: “Dit soort trajecten zijn kennisintensief, tijdrovend en voor de ondernemer vaak energieverslindend. Doordat wij het gehele speelveld van financiers overzien, kunnen wij snel de ondernemer(s) aan de juiste kapitaal verstrekker koppelen. En omdat wij doen waar wij goed in zijn, houdt de ondernemer zijn kostbare tijd en energie vrij voor het runnen van zijn onderneming. Wat ons betreft een win-win situatie.”

CREDION | Maseratilaan 10, 3261 NA Oud-Beijerland

Jan van Eijk: 06 29 55 33 27
Ruud Gevers: 06 10 11 15 11

zhe@credion.nl
www.credion.nl/zuidhollandseeilanden

Bron: Hoeksche Zaken | najaar 2021