Annum biedt SaaS-bedrijven innovatieve en snelle financiering

Annum biedt SaaS-bedrijven innovatieve en snelle financiering

Foto: Team Annum: Georges Assi, Michal Oulik, Giuliana Petrelli en Tarun Jotwani

Annum is op een missie om Software-as-a-Service-bedrijven (SaaS) in staat te stellen in hun toekomst te investeren zonder de afleiding van het aantrekken van kapitaal of het verliezen van de controle over wat ze hebben gebouwd. Annum, gevestigd in Den Haag en Londen, is een jonge en dynamische fintech-startup met veel ervaring in het verstrekken van schuldfinanciering aan innovatieve technologie gedreven ondernemingen.

“We hebben gekeken naar de SaaSruimte en realiseerden ons meteen dat hier een enorme kans ligt”, zegt Willem Appel, directeur van Annum. “Jonge bedrijven die snel groeien, hebben problemen om toegang te krijgen tot financiering omdat hun belangrijkste troef, hun terugkerende abonnementsvorderingen, niet goed wordt begrepen door traditionele financiers. Dus kwamen wij met een innovatieve oplossing: Annum koopt tot maximaal een jaar van de toekomstige vorderingen. Hierdoor geven we relaties geld om te besteden aan verdere marketing, operationele zaken of wat men nog meer nodig heeft.”

Extra financiële boost

Hoewel Annum nog maar net is gelanceerd, is er al veel interesse gewekt voor het product. Giuliana Petrelli, Hoofd Business Development: “Tijdens onze gesprekken hebben we geconstateerd dat veel oprichters van SaaS-bedrijven het beu zijn zichzelf te verwateren en aandelen weg te geven in een fase waarin hun bedrijf snel groeit, maar zijn volledige potentieel nog niet heeft bereikt. Dat is waar wij binnenkomen, omdat ons product voor de aankoop van terugkerende inkomsten niet tot verwatering leidt en we geen aandelengaranties nodig hebben. Wij laten de oprichters gewoon doorgaan met waar ze goed in zijn, terwijl wij ze die extra financiële boost geven om nog sneller te kunnen groeien.”

Sneller groeien?

SaaS-bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve en snelle financiering kunnen bij Annum terecht voor vorderingen tot een bedrag van EUR 500.000. Wil je sneller groeien? Neem contact op met een Credion adviseur in uw regio om te zien wat wij voor u kunnen doen!