Financieringsoplossingen voor ondernemers

Financieringsoplossingen voor ondernemers

De markt voor zakelijke financieringen is volop in beweging. Enerzijds door alle Corona maatregelen het afgelopen anderhalf jaar en het stoppen van de steunpakketten en anderzijds door de ontwikkelingen bij banken en alternatieve financiers. Vooral nu het voor het MKB lastiger is geworden om krediet te verkrijgen bij de gevestigde banken, biedt een onafhankelijke financieringsspecialist uitkomst.

Wilt u uitbreiden? Heeft u investeringsplannen? Of heeft u financiering nodig om te overbruggen? Financieringsspecialisten Jitske Boerkamp en Richard Buitink van Credion Deventer-Zutphen bieden financieringsoplossingen waaraan u zelf wellicht niet heeft gedacht.

Credion

Credion is geen bank, maar een 100% onafhankelijke adviesorganisatie. Het belangrijkste doel is het realiseren van de meest optimale financieringsoplossing voor de onderneming. Credion is een keten van ruim 50 over het land verspreide vestigingen, die over ruim 100 verschillende bronnen van geld beschikken. Dit zijn bijvoorbeeld banken, lease- & factoringmaatschappijen, crowdfunders en investeerders. Door deze vele verschillende bronnen van geld en het gezamenlijk financieringsvolume zijn wij in staat meer bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook.

Samen ambities waarmaken

Als ondernemer heeft u ambities, maar hier is vaak een investering voor nodig. Wij helpen graag om deze ambities waar te maken. Samen met de ondernemer bespreken wij graag de plannen en gaan wij  op zoek naar de wensen en behoeften vanuit de ondernemer en koppelen wij die aan ons netwerk en kennis van de financieringsmogelijkheden. Daarbij werken wij de financieringsaanvraag uit tot een gemakkelijk en behapbaar verhaal voor een financier, zodat zij snel inzicht hebben in het vraagstuk, de kansen, de mogelijkheden en eventuele uitdagingen.

Deskundig advies

Banken zijn terughoudend geworden, maar het is onze ervaring dat als je het goed aanpakt, de juiste financieringsbronnen selecteert, je nog steeds een goede financiering kunt krijgen. Door de geldverstrekker onafhankelijke positie van Credion en de toegang tot de vele alternatieve financieringsproducten, wordt voor het MKB een deur geopend die anders niet gevonden zou worden.

Maar waar letten banken op? Een financieringsaanvraag moet kloppen, het moet op tijd en het moet verzorgd worden aangeleverd. Zorg dat je het beste jongetje van de klas wordt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het probleem is dat veel ondernemers vanuit de emotie naar de lokale bank toestappen en hun investeringsplan proberen te verkopen. Een bankier neemt echter geen beslissing op basis van emotie. Die kijkt naar de feiten en de cijfers.

Banken zijn nog steeds bereid om te financieren, maar ze zijn kieskeuriger geworden en terughoudender. Banken beoordelen kredietaanvragen voor ondernemers op basis van standaard richtlijnen. Niet zelden willen ze slechts een deel van het totaal benodigde bedrag lenen. Hierdoor vallen veel ondernemers buiten de boot, die met wat kleine aanpassingen heel goed financierbaar zouden zijn. Dat is jammer en remt hun ontwikkeling. Een andere route biedt dan uitkomst. Maar ook hier geldt, vat een investeringsaanvraag niet te licht op. Focus op groei is in dit geval noodzakelijk. Voor een bank is dit niet zo’n belangrijke eis, maar voor participatiemaatschappijen is dit een essentiële voorwaarde om werkelijk over te gaan tot investeren.

Niet tegenover, maar naast de ondernemer

Wij weten hoe een bank naar een financiering kijkt. Dit kan in enkele gevallen een probleem opleveren bij het compleet maken van het financieringsplaatje. Middels Credion zijn er meerdere mogelijkheden om dit plaatje wel compleet te krijgen. Denk hierbij aan het stapelen van financieringen. Daarnaast zitten wij niet tegenover de ondernemer, maar naast de ondernemer. Hierdoor hebben wij een zowel bredere als inspirerende rol met een grote toegevoegde waarde voor de ondernemer. We kunnen veel meer de diepte in. Doordat Credion de bemiddeling van de financieringsaanvraag doet, heeft de ondernemer zijn handen vrij voor zijn eigenlijke werkzaamheden.

Meer weten?

Neem contact op met de financieringsspecialisten van Credion Deventer-Zutphen: Jitske Boerkamp (06 23 41 11 20) of Richard Buitink (06 10 90 55 16) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Credion
Hanzeweg 20, 7418AT Deventer
Piet Heinstraat 5, 7204JN Zutphen
T. (0570) 24 40 18
E. deventer@credion.nl
I. www.credion.nl/deventer-zutphen