Credion weet de weg in financieringsland

Credion weet de weg in financieringsland

“Wij spreken de taal van de ondernemer, maar ook de taal van de financier. Dat maakt dat we echt maatwerk kunnen leveren voor de MKB’er”, zegt Jitske Boerkamp. Samen met Richard Buitink is zij de financieringsspecialist voor de ondernemers in de regio Deventer en Zutphen. Ze werken voor Credion, een organisatie met financieringsspecialisten die zich richten op ambitieuze ondernemers in het MKB.

Credion is als marktleider met circa 50 vestigingen in Nederland dè autoriteit op het gebied van bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Recent heeft Credion haar 20-jarige bestaan gevierd. Ze werken daarvoor samen met ruim 100 geldverstrekkers en hebben zo toegang tot nationaal en internationaal kapitaal.

Waarmaken van ambities

Elke dag willen ze ondernemers helpen bij het waarmaken van ambities: “Ja, inderdaad. We proberen creatief mee te denken om alle opties en mogelijkheden te onderzoeken. Zo komen wij tot de beste keuze waarbij we echt maatwerk leveren. Bijvoorbeeld de financiering van een nieuwe horecagelegenheid. Wat zij wilden, paste niet binnen de kaders van de grootbanken. Wij kennen alle mogelijke alternatieven en hebben de financiering toch voor elkaar gekregen. Daar gaan we voor. Soms zijn het puzzels, soms is het een zoektocht naar de beste geldverstrekker. Je helpt dan echt een ondernemer om zijn droom te realiseren!” aldus Richard.

Persoonlijke begeleiding van A tot Z

Jitske en Richard willen benaderbaar zijn, Jitske zegt daarover: “We kennen onze klanten, staan graag voor ze klaar en ondersteunen de ondernemer bij elke stap in het financieringsproces. Maar wij kijken verder dan dat. Een investeringsvraag staat niet op zichzelf. We willen daarom ook weten wat de ondernemer drijft en wat zijn visie is op de onderneming. Met dit alles komen we tot een totaalplaatje. Pas dan gaan we kijken hoe een investeringsvraag ingevuld kan worden en welke financieringspartij daar het beste bij past.” Korte lijnen en direct contact, dat is wat centraal staat bij ons, vult Richard nog aan.

Onafhankelijk in groot netwerk

Kun je Credion zien als een soort Hypotheker? Richard: “Dat kun je. Wat wij doen, is de beste financiering vinden voor het plan dat de ondernemer wil  verwezenlijken. We hebben toegang tot alle relevante geldverstrekkers en zijn daarbij onafhankelijk. Oplossingen voor de klant kunnen zijn dat we voor de traditionele weg gaan. Maar we kunnen ook financieren door middel van alternatieven zoals crowdfunding, tot zelfs financiering via de MKB-Beurs.” Volgens Jitske is het daarvoor ook van belang dat je de ondernemer kent: “Bij alles wat we doen, staat onze klant centraal. Die moet zich bij de gekozen oplossing goed voelen. Dit is ook een kwestie van vertrouwen en het feit dat klanten terugkomen bewijst dat het vertrouwen er is. Een goede vertrouwensbasis is voor ons heel belangrijk.”

Richard en Jitske beschikken over veel expertise en hebben samen meer dan 30 jaar werkervaring. Ze regelen de financieringszaken en zijn zeker ook sparringpartner en coach voor de ondernemer. Bij investeringsplannen, of een check of je financieringsstructuur nog passend is, staan zij je graag met raad en daad bij!

Credion Deventer-Zutphen
Piet Heinstraat 5, Zutphen
Hanzeweg 20, Deventer

Richard Buitink   | 06 10 90 55 16 | rbuitink@credion.nl
Jitske Boerkamp | 06 23 41 11 20 | jboerkamp@credion.nl

www.credion.nl/deventer-zutphen

Bron: Stedendriehoek, mei 2021