Kan ik een bedrijfslening krijgen als zzp'er?

Kan ik een bedrijfslening krijgen als zzp'er?

Ook mensen die werken als zelfstandig ondernemer komen soms voor hoge kosten te staan. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van apparatuur, een bedrijfsruimte of bedrijfsauto. Ben jij zzp’er en wil je investeren om je bedrijf naar een de volgende trede te tillen? Het kan met Credion!

Wanneer ben ik een zzp’er?

De term ZZP staat voor Zelfstandig Zonder Personeel. Hiermee bent u dus volledig op uzelf aangewezen om inkomen en werk te verkrijgen. Als zelfstandig ondernemer komen er dus vele verantwoordelijke bij u te liggen. Om zzp’er te zijn, heeft u een inschrijving van de KvK nodig en krijgt u een BTW-nummer van de Belastingdienst. Daarnaast heeft u meerdere opdrachtgevers (minstens 3 per jaar) en werkt u écht zelfstandig. Dat betekent niet een voortzetting van een vorig dienstverband via een freelance constructie. Daarnaast bepalen de winst, uw toekomstplannen en het opgeleverde rendement of u echt gezien wordt als zzp’er.

Kan ik zakelijk lenen als zzp’er?

Als zelfstandig ondernemer is het mogelijk om een bedrijfslening af te sluiten. Vaak ervaren zzp’ers dit wel als een moeilijk proces. Vele banken zijn terughoudend als het gaat om geld verschaffen aan zzp’ers, omdat de inkomsten van een zelfstandige vaak minder consistent zijn. Het is erg afhankelijk van de opdrachten, waardoor er veel fluctuatie kan zijn. Daarnaast draagt één persoon de onderneming. Is de ondernemer ziek of plots arbeidsongeschikt? Dan heeft niet elke freelancer een vangnet. Daarom is het voor banken een risico om een zakelijke lening af te sluiten voor zzp’ers. Gelukkig zijn er vele andere partijen die graag met u meedenken, waardoor een bedrijfslening óók voor de zzp’er toegankelijk is.

Kan ik als zzp een lening aanvragen zonder jaarcijfers?

Het is als zzp mogelijk om een bedrijfslening aan te vragen zonder jaarcijfers. Een zakelijke lening afsluiten is uiteraard een risico voor u, maar ook voor de geldverstrekker. Vaak vraagt deze partij jaarcijfers op om hun risico in kaart te brengen en een inschatting te maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat u de jaarcijfers nog niet paraat heeft. Op dat moment kijken sommige geldverstrekkers naar transactiedata: het geld dat binnenkomt en het geld dat de rekening verlaat. Maar ook de fluctuaties op de rekening. Om hier een goed beeld van te krijgen, moet u minstens 1 jaar actief zijn als onderneming.

Hoe werkt een bedrijfslening aanvragen voor zzp?

Gaat u uw bedrijf uitbreiden? Of heeft u kapitaal nodig voor bedrijfsmiddelen? Uw werkruimte verbouwen? Een bedrijfslening biedt de uitkomst, óók voor zzp’ers! Een bedrijfslening aanvragen is een proces waar u goed over moet nadenken. Daarom is het goed om met een expert in gesprek te gaan. Bij Credion denken wij actief met u mee en koppelen we u als onafhankelijk partner aan de beste financiering. Kom in contact met onze specialisten, leg uw wensen uit en wij zoeken met u mee naar de beste financieringsvorm. Een bedrijfslening, een zakelijk krediet? Of wellicht biedt herfinanciering grote kansen voor u.

Stappen voor een bedrijfslening aanvragen als zzp

  1. Kennismaking met uw financieringsspecialist
  2. Een advies- en financieringsplan opstellen
  3. Documenten verzamelen
  4. De beste deal kiezen en de aanvraag indienen
  5. Rekening checken, want het is geregeld!

Welke eisen gelden er voor het aanvragen van een lening als zzp?

Voor het aanvragen van een bedrijfslening als zzp’er gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet u dus een KvK-inschrijving hebben, moet u idealiter twee jaar als zzp actief zijn en heeft u een gezonde cashflow. Daarnaast leent u geld met een looptijd van over het algemeent tussen de 1 en 20 jaar. Maar dit is uiteraard afhankelijk van uw doel en situatie.

Als u niet zeker bent of u in aanmerking komt voor een bedrijfslening als zzp’er, neem dan alsnog contact op met Credion. Wij zoeken namelijk altijd de beste oplossing voor elke situatie. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt!