Kan ik een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers?

Kan ik een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers?

Bij ondernemen komen vaak vele uitgaven om de hoek kijken. Uitgaven die van belang zijn bij het onderhouden of doorgroeien van uw bedrijf. Soms is een zakelijke lening essentieel voor investeringen, een gezond liquiditeitssaldo of overbrugging van een krappe periode. De aanvraag van een lening is niet altijd eenvoudig. Vaak willen banken zekerheid dat het geld dat zij uitlenen ook terugbetaald wordt. Daarom vragen zij om inzicht in de jaarcijfers. Maar wat als de jaarcijfers nog niet gereed zijn? Of wanneer uw snel extra geld nodig heeft? Of heeft u geen zin in het lange, tijdrovende proces van een leningaanvraag bij de bank? Ontdek onze oplossingen!

Zakelijke lening aanvragen: hoe doet u dat?

Een zakelijke lening afsluiten kan op verschillende plekken. De eerste optie waar u waarschijnlijk aan denkt, is een lening bij de bank. Dit is echter niet in alle gevallen de beste oplossing. Vaak stelt een bank hoge eisen en dekken ze hun risico’s flink in. Hierdoor kan het zijn dat u bij de bank niet het kapitaal krijgt dat u nodig heeft. Meer kans maakt u bij een onafhankelijke financieringsspecialist . Bij Credion maakt het bijvoorbeeld niet uit of u startend ondernemer bent of al jaren meedraait als entrepreneur. Door onze brede netwerk aan alternatieve geldverstrekkers is voor iedere ondernemer een zakelijke lening op maat mogelijk. Door creatief en oplossingsgericht denken, is er altijd een bedrijfsfinanciering mogelijk!

Hoe sluit ik een zakelijke lening af zonder jaarcijfers?

Wanneer u een zakelijke lening af wilt sluiten, neemt u een risico. Maar ook de geldverstrekker neemt een risico. Daarom is het voor hen belangrijk om dit risico in de kunnen schatten en worden vaak jaarcijfers opgevraagd. Maar wanneer een onderneming deze nog niet gereed heeft of een proces bij de bank te lang duurt, zijn er  vele andere manieren om het risico in te kunnen schatten. Transactiedata is bijvoorbeeld een goede indicator: hoeveel geld komt er binnen, hoeveel geld gaat eruit, zijn er fluctuaties op de rekening. Hiervoor moet een bedrijf dus wel langer dan 1 jaar actief zijn om een goed beeld te creëren.

Door de transactiedata te analyseren, ontstaat een goed beeld van hoe gezond en hoe risicovol een onderneming is voor een alternatieve geldverstrekker. Staat de omzet in verhouding tot de uitgaven en is het bedrijf stabiel? Is dat het geval, dan kan uw financieringsaanvraag zeer snel geregeld zijn.

Wie beoordeelt de aanvraag voor alternatieve financiering?

Wanneer de transactiedata verzameld is, zal allereerst uw adviseur meekijken en de aanvraag beoordelen. Zij geven advies over de beste financieringsdeal. Daarnaast kan het sterk verschillen waarop de aanvraag exact beoordeeld wordt. De transactiedata wordt in sommige gevallen zelfs online geanalyseerd.

Iets wat zeer opkomend is, zijn financiële technologiebedrijven - ook wel fintechs. Via hun geavanceerde portalen nemen zij jouw aanvraag in behandeling. Op basis van de transactiedata, online informatie en algoritmes beoordeelt een fintech soms geheel geautomatiseerd aanvragen. Valt er niets op? Dan komt er geen menselijk oog aan te pas.

Waar komt het geld van fintechs vandaan?

Op dit moment valt op dat er veel fintechs uit Scandinavische landen opkomen. Deze alternatieve vorm van financiering lijkt in deze landen goed te werken, waardoor zij hun reikwijdte uitbreiden. Fintechs uit Scandinavië kennen de markt in Nederland niet en zoeken hier betrouwbare partners om via deze adviseurs aan bedrijven te komen die alternatieve financieringsvormen zoeken. Partners, zoals Credion, mixen en matchen onafhankelijk de juiste bedrijven aan de juiste verstrekkers, zodat u de beste deal krijgt. De financierders achter fintechs zijn vaak investeerders of institutionele beleggers die vertrouwen hebben in deze vorm van financiering en daarom hun kapitaal beschikbaar stellen voor leningen.

De leningen die zonder jaarcijfers verstrekt worden, zijn vaak minder hoog en van minder lange tijdsduur. Hierdoor is deze vorm van alternatieve financiering perfect voor het overbruggen van een bepaalde periode. Maar ook voor snelle investeringen. Het nadeel van geld lenen via fintechs is dat het duurder is dan lenen bij de bank. U moet hierbij rekening houden met een risico-opslag die fintechs doorberekenen in de prijs.

Wat zijn de voordelen van zonder jaarcijfers een lening aanvragen?

Kiezen voor alternatieve financiering door een lening af te sluiten waar geen jaarcijfers voor nodig zijn, heeft vele voordelen. Zo is een dergelijke financiering zeer snel te regelen. Een ander groot voordeel is dat u veelal geen zekerheden, zoals uw huis of bedrijfspand, hoeft te verstrekken. Al met al is het proces zeer laagdrempelig. Vooral omdat soms enkel transactiedata nodig zijn. Hierbij is het belangrijk dat u altijd een adviseur inschakelt, zodat u de juiste keuzes maakt. Juist doordat het zo eenvoudig, snel en gemakkelijk is, moet u wel weten wat u doet en met wie u onderhandelt.

Kan ik een zakelijke lening zonder jaarcijfers met spoed krijgen?

Een zakelijke lening is via alternatieve financiering zeer snel rond te krijgen, zelfs zonder jaarcijfers. Uiteraard zijn de transactiedata hierbij wel benodigd. Vooral bij fintechs wordt de data snel beoordeeld. Hierdoor kan u op z’n snelst binnen een kwartier na aanlevering al bericht ontvangen. Wanneer het zo snel verloopt, kan het geld al binnen 24 uur op de rekening staan. Zelfs met hoge spoed, is er altijd een oplossing!

Zo vraagt u een zakelijke lening zonder jaarcijfers aan

Wanneer u op zoek bent naar alternatieve bedrijfsfinanciering kunt u het beste met een adviseur in gesprek gaan. Bij Credion hebben wij een uitgebreid netwerk van alternatieve geldverstrekkers. Daarnaast werken wij onafhankelijk, waardoor wij de beste oplossing voor u vinden. Alternatieve financiering is duurder dan bij de bank en daarom is het belangrijk dat u met de juiste partijen in zee gaat.

De stappen voor het aanvragen zakelijke lening zonder jaarcijfers:

  1. Koffiedrinken en een eerste (virtuele) kennismaking
  2. Opstellen van  een advies- en financieringsplan
  3. Verzamelen van benodigde documenten en transactiedata
  4. Kiezen van de beste deal en het indienen van de aanvraag
  5. Checken of het geld op uw rekening staat, want de financiering is geregeld!

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een lening zonder jaarcijfers? Bijvoorbeeld omdat u minder lang dan een jaar bestaat? Bij Credion zoeken we altijd naar de juiste oplossing. Laat u voorzien van het beste advies voor uw situatie. Zo bent u verzekert van een veilige leningaanvraag!