Financieren van goede investeringsplannen lastig? Niet als het aan Credion ligt.

Financieren van goede investeringsplannen lastig? Niet als het aan Credion ligt.

Welke financier is het beste? Welke oplossing voor mijn investeringsplannen is het beste? Waar moet ik zijn voor de financiering van mijn plannen?

Allemaal vragen die een ondernemer kan hebben tijdens zijn of haar zoektocht naar financiering. Niet dat een ondernemer zo graag een financiering wil, hij/zij heeft de financiering nodig om zijn of haar plannen te realiseren. Het gaat dus om de uiteindelijke plannen. De financiering is een middel en niet een op zichzelf staand doel.

Samen met de ondernemer bespreek ik de investeringsplannen, ga ik op zoek naar de wensen en behoeften vanuit de ondernemer en koppel ik die aan mijn netwerk en kennis van de financieringsmogelijkheden. Daarbij werk ik de financieringsaanvraag uit tot een gemakkelijk ne behapbaar verhaal voor een financier, zodat zij snel inzicht hebben in het vraagstuk, de kansen, de mogelijkheden en eventuele uitdagingen.

Van relatief simpele financieringsplannen tot de stapeling van meerdere financieringsbronnen

Een financieringsaanvraag kan een relatief gemakkelijk vraagstuk zijn waar de financiering bij één partij onder gebracht kan worden, maar ook een complex vraagstuk waarbij meerdere financiers en dito oplossingen om de hoek komen kijken behoren tot de mogelijkheden. Denk in dat laatste geval bijvoorbeeld aan groeiende ondernemingen en het financieren van overnames. Hier is vaak niet één financieringspartij bij betrokken, maar meerdere. Denk aan het financieren van het vastgoed, het financieren van de inventaris, het financieren van de voorraden, het financieren van de debiteuren en ook het financieren van de goodwill. Zoveel kansen, zoveel mogelijkheden. Maar hiervan moet je wel goed op de hoogte zijn wat de mogelijkheden zijn én moet je de contacten hebben met de financiers die het vraagstuk gezamenlijk kunnen invullen.

Meer weten?

Wat voor jou en jouw onderneming de beste oplossing is bekijk en bespreek ik graag vrijblijvend met je.

Kevin van Kempen, financieringsspecialist Credion Alphen aan den Rijn

T 0172 25 50 60
M 06 21 17 44 97
kvankempen@credion.nl