Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB staat in de startblokken

Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB staat in de startblokken

Voor verdere professionalisering van het financieringsadvies aan ondernemers introduceert Stichting MKB Financiering op 1 januari 2021 het nieuwe keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB. Om adviseurs en organisaties zich te laten verdiepen in de voorwaarden van het keurmerk is vandaag de website www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl online gegaan. Deelnemen aan en het doel van het keurmerk is om het vak van financieringsadviseur op een hoger niveau te krijgen en de positie van MKB-ondernemers bij het aanvragen en realiseren van financieringen te versterken.

Het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB komt gezien de huidige corona periode op het juiste moment. Met een groeiende financierings- en liquiditeitsbehoefte bij ondernemers en een toenemend aantal aanbieders van geld is het belangrijk dat bedrijven kunnen vertrouwen op gekwalificeerd, onafhankelijk en gedegen financieringsadvies- en begeleiding. Het keurmerk gaat daar aan bijdragen.

Het inschrijven door financieringsadviseurs voor het examen Erkend Financieringsadvies MKB kan begin 2021. Organisaties verkrijgen het keurmerk als ze minimaal één Erkend Financieringsadviseur MKB in huis hebben.

De afgelopen 12 maanden heeft Stichting MKB Financiering samen met diverse stakeholders gewerkt aan de ontwikkeling en het opzetten van het keurmerk ‘Erkend Financieringsadvies MKB’. Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is bedoeld voor ondernemingen die adviseren en begeleiden bij MKB financieringen. Het keurmerk is zowel van toepassing op eenmanszaken als bedrijven met meerdere werknemers.

........

Klik hier voor het gehele persbericht van Stichting MKB Financiering.

Credion en Stichting MKB Financiering

Credion is één van de leden van de kopgroep project Erkend Financieringsadvies MKB. Door de nauwe samenwerking met partijen uit de markt is er draagvlak en wordt er nauw aangesloten bij de dagelijkse praktijk.

Sinds 2001 realiseren wij bedrijfs- & vastgoedfinancieringen voor het MKB. Door ons permanent educatie programma van FOI voor al onze adviseurs, gaven wij al invulling aan een kwaliteitsgarantie richting de markt en geldverstrekkers. Het invoeren van een keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB per 2021 moedigen wij dan ook aan. Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB garandeert een MKB ondernemer dat adviesgesprekken over financieren altijd gevoerd worden met een gekwalificeerd en erkend financieringsadviseur.