BNP Paribas Asset Management en Credion

BNP Paribas Asset Management en Credion

Foto: Team BNP Paribas Asset Management

Samen met Credion en Fundion ondersteunt BNP Paribas Asset Management (AM) kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven met financiering. Als vermogensbeheerder bouwt BNPP AM zo een portefeuille van leningen op waarin Nederlandse institutionele beleggers kunnen beleggen. Dit past in de strategie van BNPP AM om alternatieve activaklassen te ontwikkelen, zodat beleggers hun beleggingen kunnen diversifiëren.

Het partnerschap met Fundion biedt BNPP AM toegang tot het netwerk van Credion, en de Credion adviseur toegang tot kapitaal van institutionele beleggers. BNPP AM is sinds 2018 op dit vlak lokaal actief in Nederland. In het totaal werken 12 ervaren professionals in Amsterdam, Londen en Parijs aan de kredietverlening aan het MKB. Senior Credit Officer Jim van den Bergh is werkzaam vanuit Amsterdam. Hij werkt nauw samen met Fundion en Credion om de BNPP AM kredietactiviteit in Nederland verder te ontwikkelen. Jim heeft meer dan 10 jaar ervaring en werkte voorheen bij de Rabobank als financieringsspecialist voor middelgrote bedrijven.

Het unieke kredietaanbod van het SME Alternatieve financieringsplatform helpt ook Nederlandse kleine en middelgrote ondernemingen te voorzien in hun financieringsbehoeften in aanvulling op traditionele bankleningen. Ons innovatieve product behelst een ongesecureerde, senior lening van tussen de €500.000 en de €5.000.000. Aanvragen worden naadloos en digitaal behandeld met ondersteuning van de financieringsspecialisten van Credion, Fundion en BNPP AM.

Als vermogensbeheerder biedt BNPP AM oplossingen met toegevoegde waarde aan individuele beleggers, bedrijven en institutionele partijen. Oplossingen met een focus op duurzaamheid en op een actieve bijdrage aan de energietransitie, milieubescherming en de bevordering van gelijkheid en inclusieve groei. Het beheerd vermogen bedroeg €440 miljard op 31 december 2019. BNPP AM heeft meer dan 520 beleggingsprofessionals en bijna 500 klantenservicespecialisten in dienst, die individuele, zakelijke en institutionele klanten in 69 landen bedienen.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.