Corona hulp voor MKB-ondernemers

Corona hulp voor MKB-ondernemers

Veel Nederlandse MKB ondernemingen worden hard getroffen door de noodzakelijke maatregelen om het Corona virus te beteugelen. De maatregelen kunnen bij veel bedrijven leiden tot liquiditeitskrapte.

Liquiditeitsproblemen vanwege het corona virus

De gevolgen van het Corona virus zijn, na de persconferentie van zondag 15 maart 2020, in sneltreinvaart duidelijk geworden. Veel Nederlandse MKB bedrijven zullen te kampen krijgen met omzetdaling en liquiditeitsproblemen . Een reëel gevaar is dat de continuïteit van goede bedrijven in gevaar komt. Het advies is dan ook: wacht niet af, bereid u nu al voor!

Financieringsoplossingen

Credion, de financieringsspecialist voor bedrijfs- en vastgoedfinancieringen, beschikt over de actuele informatie en mogelijkheden bij overheid, banken en financiers. Door deze kennis en onze expertise in het realiseren van de meest optimale financieringsoplossing, zijn wij in staat ondernemer ook in deze surrealistische situatie bij te staan.

Een van de regelingen van de overheid is de BMKB regeling. Omdat u als MKB ondernemer deze zelf niet kunt aanvragen (deze aanvraag moet via een financier geregeld worden), zijn wij u hier graag behulpzaam bij.

Verruiming BMKB regeling: (bron min. van EZ & Klimaat)

De overheid heeft per 16 maart 2020 een tijdelijke verruiming toegepast van de BMKB regeling, zodat bedrijven met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen worden.

De BMKB is verruimd tot en met 30 juni 2022. Bedrijven met een kredietbehoefte tot €266.667 kunnen 75% financieren met BMKB-krediet, anders ligt de grens op maximaal de helft van de kredietverstrekking. Verder is het maximum van het BMKB-krediet tijdelijk verhoogd van €1 miljoen naar €1,5 miljoen. Op het BMKB-krediet is een overheidsborgstelling van 90% van toepassing.

Daarnaast heeft de overheid nog een aantal regelingen getroffen voor bedrijven die zijn geraakt door het coronavirus:

  • Belastingen; uitstel van betaling of verlaging voorlopige aanslag
  • Werktijdverkorting (wtv)
  • Loondoorbetaling tijdens de vergunningsperiode
  • Force Majeure
  • Bijstand voor zelfstandigen

Rol Credion adviseur, BMKB en geldverstrekkers

Uw Credion adviseur kan u begeleiden bij de BMKB-regeling. Daarnaast heeft uw Credion adviseur de beschikking over ruim 90 verschillende (alternatieve) financiers (ook bij uw huisbankier) om u snel verder te helpen. Neem vrijblijvend contact op met de regionale Credion adviseur bij u in de buurt.