Fundion: nieuwe MKB- & vastgoedfinancieringen

Fundion: nieuwe MKB- & vastgoedfinancieringen

Foto vlnr: Art van Bruggen, Ingrid Eitjes en Lieuwe Teuwsen

Fundion is een Fintech servicing bedrijf voor nieuwe MKB leningen en Buy-to-Let financieringsoplossingen voor de Nederlandse markt van vastgoedbeleggers.

De activiteit van Fundion is om aanvullende en concurrerende MKB financieringsproducten in de markt te zetten, zodat de totale financierbaarheid van het MKB wordt verbeterd. De financierende partijen van deze nieuwe producten zijn vooral institutionele beleggers zoals verzekeraars en pensioenfondsen. Voor hen zijn MKB leningen een aantrekkelijk alternatief om in te beleggen. Deze producten zijn via Credion aan te vragen.

Fundion ondersteunt deze fundingspartijen met marktkennis, excellente geautomatiseerde processen en een professioneel team, zodat zij in opdracht van financiers het gehele proces rondom kredietbeoordeling en het beheer van de leningportefeuille uit handen kan nemen. Banken houden een belangrijke rol bij MKB financiering, maar het is een goede ontwikkeling dat ook alternatieve partijen een positie krijgen ter verbetering van de totale financierbaarheid van het MKB.

Schaal- en efficiencyvoordelen

Er zijn veel alternatieve financiers die kunnen profiteren van de schaal- en efficiency voordelen die Fundion biedt. Dit kan door onderdelen van hun aanvraagproces of het beheersproces uit te besteden. “We hebben het al jaren geleden gezien in de markt van woninghypotheken”, vertelt Fundion CEO Art van Bruggen. “Daar hebben serviceorganisaties als Quion en Stater een enorme impuls gegeven aan het toetreden van nieuwe aanbieders naast de grote banken waardoor de klant meer keuze kreeg en vaak een beter aanbod.”

Samenwerking

Fundion is onlangs een samenwerking aangegaan met crowdfundingsplatform GeldvoorElkaar. Fundion bereidt samen met de Credion adviseur de kredietaanvragen voor en beoordeelt deze op geschiktheid voor GeldvoorElkaar, zodat er een versneld en verbeterd aanvraagproces is voor de klant. Daarnaast introduceert Fundion een nieuwe “unsecured” MKB lening gefund via een grote Franse asset manager.