Credion Ship Finance breidt uit

Credion Ship Finance breidt uit

Foto vlnr: René van de Graaf en Peter Stout

Per 1 april jl. is Peter Stout toegetreden als partner bij Credion Ship Finance. Samen met René van de Graaf zullen zij rederijen (zowel zee- als binnenvaart), scheepvaartondernemers en scheepswerven van de beste financieringsoplossingen voorzien.

Het financieren van de professionele beroepsvaart vereist zeer specialistische kennis. Het gaat altijd om hoge investeringen in een afgebakend marktsegment, waarbij de eigen vermogensposities stevig moeten zijn om bij de traditionele partijen tot een financiering te komen. Credion heeft, naast afspraken met de grootbanken, toegang tot meer dan 90 alternatieve financieringspartijen. Dit biedt nieuwe financieringsoplossingen voor de professionele beroepsvaart.

Uitbreiding

Door aanhoudende groei is naar uitbreiding van Credion Ship Finance gezocht. Na een jarenlange ervaring als bankier in het bankwezen (toegespitst op zijn specialisatie binnenvaart) en het bedrijfsleven (scheepsbouw en scheepvaart), heeft Peter Stout besloten om zich als partner aan te sluiten bij Credion Ship Finance om scheepvaartondernemers bij financieringsvraagstukken te begeleiden.

Passende financieringsoplossing

Met de stap naar Credion verwacht Peter beter in te kunnen spelen op de klantbehoefte. Door de strakke regulering van de financieringsprocessen bij reguliere banken wordt dit steeds lastiger.

Daarnaast wil de ondernemer zich bezighouden met zijn onderneming, de ervaring leert dat ondernemers het financieringstraject vaker uitbesteden aan onafhankelijke deskundige partijen zoals Credion.

Credion

Credion is een keten van ruim 50, over het land verspreide vestigingen, die over ruim 90 verschillende bronnen van geld beschikken. Dit zijn bijvoorbeeld naast de algemene banken, crowdfunders, investeerders, maar ook financiers die zich op een niche markt richten. Door deze vele verschillende bronnen van geld en het gezamenlijk financieringsvolume zijn wij in staat meer hedendaagse bedrijfsfinancieringen te realiseren dan wie dan ook.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons specialistisch scheepvaarttak Credion Ship Finance , dan kunt u contact opnemen met Peter Stout (06 10 92 27 13) of René van de Graaf (06 21 86 03 62).