Credion realiseert bedrijfsfinancieringen

Credion realiseert bedrijfsfinancieringen

Foto vlnr: Henri Blokland en Michel Bierhuizen

Vallen en opstaan. Als die zin ergens van toepassing is, is dat in de financiële wereld. Het financieringslandschap is voortdurend in beweging. Op dit moment zijn er veel nieuwe aanbieders voor de financieringen voor het MKB. Anderzijds maken de Nederlandse handelsbanken op een aantal terreinen wederom een terugtrekkende beweging. Snapt u het nog? Waar doe je als ondernemer goed aan? En hoe voorkom je dat je plannen in duigen vallen? Michel Bierhuizen en Henri Blokland van Credion Gouda – Woerden - Oudewater denken graag mee en zorgen voor een oplossing.

Bedrijfsovernames, uitbreidings- en vervangingsinvesteringen, behoefte aan werkkapitaal, verduurzaming, aankoop vastgoed; er kunnen allerlei redenen zijn waardoor bedrijven over extra geld moeten beschikken. Banken zijn in deze tijd niet altijd even enthousiast. Zeker niet als het gaat om vastgoedinvesteringen. Credion beschikt over ruim tachtig verschillende bronnen van waaruit dergelijke plannen kunnen worden gefinancierd. In een vrijblijvend gesprek onderzoeken adviseurs Michel Bierhuizen en Henri Blokland welke financieringsvorm het best past.

“Inmiddels hebben we al vele ondernemers in de Goudse regio geholpen met het realiseren van hun plannen’’, vertelt Michel Bierhuizen. “Het is jammer dat we dat niet altijd kunnen ‘vertellen’. Voorbeelden maken onze toegevoegde waarde beter inzichtelijk. Credion levert maatwerk. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en welke financieringsvorm bij de één past, past de ander niet. Om toch een beeld te geven van het werk dat Credion doet, geeft Michel enkele voorbeelden:

Vastgoed financiering

Een ervaren vastgoed ondernemer met een zeer goed renderende portefeuille, ge nancierd door een van de Nederlandse grootbanken, kreeg zijn recente aankoop daar niet gefinancierd. De aanvraag werd afgewezen. De reden was de balanstechnische positie van de bank en niet de portefeuille van de cliënt. Onverklaarbaar voor onze cliënt. Al snel hebben wij een alternatieve (vastgoed-) financier aangehaakt en zijn we binnen de tijdlijn naar de notaris gegaan. Op deze manier hebben we een aantrekkelijke transactie voor onze opdrachtgever alsnog gerealiseerd.

Overname Financiering

Een bestaande relaties in de machinebouw doet een overname van een branchegenoot, waarbij nieuwe machines moeten worden aangeschaft om het nieuwe bedrijf weer up-to-date te krijgen. Al met al een flinke investering. Dat hebben we opgelost met een ‘gestapelde financiering’, wat betekent dat niet alle delen van het te lenen bedrag op dezelfde wijze worden gefinancierd. Dit is dé “nieuwe manier van financieren”. Ondernemers weten vaak niet dat zoiets tot de mogelijkheden behoort. Wij begrijpen heel goed dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarom zeggen wij: “Schoenmaker blijf bij je leest. Dat doen wij ook”.

Lease machines

Henri kwam laatst in contact met een ondernemer welke een stevige leaseaanvraag had ingediend bij zijn bank. “Zou je geen second opinion aanvragen? “ vroeg Henri. Binnen een week had ondernemer een concurrerende  offerte welke hem circa 10.000 euro per jaar aan rente bespaarde. Naast het vinden van de weg door de financiele jungle, levert onze begeleiding ondernemers veelal een behoorlijke besparing op.

Beide adviseurs genieten zelf het meest van de afwisseling in hun werk. “Het klinkt heel cliché, maar wat wij doen is ondernemers helpen bij het realiseren van hun dromen”, lacht Henri. “Hoe mooi is dat?”. “We ontzorgen ondernemers en kennen de weg al jarenlang”, vult Michel aan. “Dit zijn toch voorbeelden om trots op te zijn.”

Heeft u investeringsplannen en daarvoor een financiering nodig? Binnenkort een renteverlening van uw bedrijfshypotheek? Behoefte aan werkkapitaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We kijken graag naar de mogelijkheden.

Credion Gouda / Woerden / Oudewater
Centraal telefoonnummer 085 – 2732210
Michel Bierhuizen 06-46242380 | mbierhuizen@credion.nl
Henri Blokland 06-44333300 | hblokland@credion.nl

Klik hier voor het artikel in Gouda Into Business - Tekst Rosanne Kok | Foto Oscar van der Wijk