Op zoek naar financiering voor je bedrijf?

Op zoek naar financiering voor je bedrijf?

Foto: Van links naar rechts: Martin Nicolai, Ronald Seinen, office manager Willemijn Bosma en René van de Graaf. (Foto: Actief Media)

Bezoek het Financieel Café van VALOR en Credion op de Business Contact Dagen Noord


Er zijn vandaag de dag veel manieren om je bedrijf te financieren. Het is dan soms lastig om door de bomen het bos te zien. Je wilt graag kapitaal om te groeien, maar zit niet te wachten op adders onder het gras. Wellicht is het een goed idee om eens in gesprek te gaan met de adviseurs van VALOR Corporate Finance en Credion in het Financieel Café op de Business Contact Dagen Noord op 19 en 20 maart.

Als je vroeger geld wilde lenen, was je bij de bank aan het juiste adres. Een goed idee en een stapel jaarrekeningen om aan te tonen dat je bedrijf financieel gezond was, waren vaak voldoende. Tegenwoordig is dat anders. "Waar banken vroeger wel 75% van het totale vermogen financierden is de trend nu dat banken minder dan 50% van het balanstotaal financieren. Dit wordt mede ingegeven door toenemende eisen vanuit de ECB", zegt René van de Graaf, managing partner bij VALOR Corporate Finance. Van de Graaf is achttien jaar actief geweest in leidinggevende functies bij ING en Rabobank International.

"Bij banken heb je pas vanaf € 250.000,- bediening door een adviseur. Daaronder moet je jezelf maar redden via internet", vult Ronald Seinen aan. Ook hij heeft veel bankervaring. Ruim vijfentwintig jaar werkte hij bij de Rabobank, waar hij onder andere directeur bedrijven was. Martin Nicolai richtte een aantal jaren terug VALOR op, na 25 jaar registeraccountant en vennoot geweest te zijn van Nicolai & Tabak. René van de Graaf trad vorig jaar als partner toe en Ronald Seinen is zeer recent toegetreden als partner.

Voor de financieringsactiviteiten werkt Valor samen met Credion, een organisatie die toegang biedt tot maar liefst tachtig verschillende geldbronnen. Volgens Nicolai is er niet één geldbron de beste. "Dat verschilt voor iedere ondernemer. Financiering is altijd maatwerk. Daarnaast maken wij vaak gebruik van meerdere financieringsbronnen."

Een populaire financieringsmethode is crowdfunding, waarbij het benodigde kapitaal door meerdere kleine investeerders wordt opgehaald. Een andere bekende financieringsmethode is factoring. Een externe partij neemt dan het debiteurenbeheer over waardoor de liquiditeit verbetert. Credion is tevens een expert op het gebied van vastgoedfinanciering. "Ook op het gebied van vastgoed trekken banken zich vaker terug", zegt Van de Graaf. "Gelukkig hebben wij toegang tot genoeg alternatieven".

Van de Graaf benadrukt overigens dat het niet alleen om het weten te vinden van bronnen gaat. "Wij acteren eigenlijk als financieel directeur en kijken ook met een andere blik naar de jaarrekening. Zo komt het vaak voor dat een ondernemer - die eerst geen financiering bij de bank krijgt - na een herijking van de balans wel een financiering bij dezelfde bank kan krijgen door beter inzichtelijk te maken wat de waarde is in het bedrijf. Ondernemers schrijven alles het liefst zo snel mogelijk af, dit is echter niet gunstig bij de aanvraag van een financiering. Wij bieden dan ook graag een complete oplossing aan, inclusief een goede begeleiding bij het gehele traject zodat je als ondernemer voldoende ruimte in de cashflow houdt zodat je echt kunt blijven ondernemen."

BCDN 2019

Op 19 en 20 maart opent Credion & VALOR op de Business Contact Dagen het Financieel Café. De heren van Credion & Valor gaan graag met je in gesprek. Daarnaast zijn de partners van Credion & Valor aanwezig waarmee veel wordt samengewerkt. Dit zijn ABN AMRO, NPEX, Mogelijk, Geld voor Elkaar, Spotcap, ABC Finance, Gemunt en Collin. Ook zijn er formule 1 racesimulatoren en geeft de bekende coureur en presentator Allard Kalff een presentatie op de dinsdagavond.

Wil je in gesprek gaan met de adviseurs in het Financieel Café? Bel dan 058 202 7115 of mail naar friesland@credion.nl. Credion en Valor stellen gratis kaarten voor de Business Contact Dagen Noord ter beschikking.

Valor Corporate Finance & Credion Friesland
Zuiderplein 21
8911 AM Leeuwarden
T 058 202 7115

Bron: Actief Media