Webshopovername Handboek gepresenteerd

Webshopovername Handboek gepresenteerd

Half november 2018 werd op het kantoor van brancheorganisatie Thuiswinkel.org in Ede het Webshopovername Handboek gepresenteerd. Dit is een handig boek voor alle ondernemers die een webwinkel willen overnemen of juist verkopen.

Het eerste exemplaar werd overhandig aan Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen, die ook het voorwoord heeft geschreven. Het boek is geschreven door Ben Koppenens en Sander Scholten van Webshopovername.nl, in samenwerking met Dirkjan Vis, die bekend is van Investeerders.nl en Ecommercenews.nl. Ook Credion-adviseur Maarten-Jeroen den Boer heeft, met een door hem geschreven hoofdstuk, bijgedragen aan het boek.

Overnameproces

Het handboek is op de markt gebracht om ondernemers door het overnameproces te leiden en hun informatie te geven over financiering, de waarde van de online shop bepalen en de juridische en fiscale aspecten die komen kijken bij een overname.

De verschillende stappen en theorie worden begeleid door interessante praktijkcases van webwinkeliers. Het boek bevat een vijfstappenplan voor webshopovernames, interviews met kopers en verkopers van webwinkels, een webshopovername-checklist en een standaardopzet verkoopmemorandum en overdrachtsdocument.

Meer weten?

Een bedrijfsovername is een spannend proces. Al ver voor het woord financiering valt, zijn er tal van stappen genomen: verkennen, verdiepen en het uitdenken van de best passende strategie, bijvoorbeeld. Dan komt dat moment dat de bedrijfsovername concreter wordt en er goed moet worden gekeken naar de best passende financiering. Specialistische begeleiding is dan absoluut geen overbodige luxe. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.