Gestapelde financieringen biedt ondernemers mix aan mogelijkheden

Gestapelde financieringen biedt ondernemers mix aan mogelijkheden

Algemeen directeur Credion, Carlo van der Weg

“Alternatieve vormen van financiering is echt iets van de afgelopen jaren. In de tijd van de kredietcrisis namen de financieringsmogelijkheden bij banken af. Tegelijkertijd kwam er ruimte voor andere geldverstrekkers. Wat we tegenwoordig zien, is een heel mooie mix van banken en specialistische partijen waar Mogelijk Vastgoedfinancieringen er één van is”, vertelt Carlo van der Weg, algemeen directeur Credion. Credion is specialist in bedrijfsfinancieringen.

Credion is in 2001 opgericht. De afgelopen vijf jaar nam het aantal vestigingen toe van 18 naar 60. “De klassieke vorm van één loket voor al je bedrijfsfinancieringen bestaat niet meer. Ondernemers kiezen steeds vaker voor gestapelde financieringen. Ze kiezen bijvoorbeeld een specialist op het gebied van rekening courant, een ander voor het financieren van het wagenpark en weer een ander voor de financiering van het bedrijfspand. De wereld van financieringen is voor ondernemers complexer geworden. Zij hebben behoefte aan onafhankelijk advies over de mogelijkheden die er zijn. Wij helpen ondernemers hun vraagstukken helder te krijgen en zoeken er partijen bij die passen bij de behoefte nu en in de toekomst.”

Ondernemers kritischer

Behalve dat de wereld van financieringen complexer is geworden door de veelheid van aanbieders, zijn ondernemers zelf ook kritischer geworden. “Dat is logisch gezien de bankencrisis die achter ons ligt. Overigens zien we dat door het aantrekken van de economie, banken ook weer beter en makkelijker kunnen financieren. Zij doen mee in de mix van aanbieders. Van alle aanbieders zijn banken vaak de meest voordelige optie. We kijken voor onze klanten daarom vaak eerst naar mogelijkheden bij de bank. Als een bank -om wat voor reden dan ook- niet kan, niet volledig of wil financieren, dan onderzoeken we alternatieven. Vaak blijkt dat makkelijker te gaan omdat de specialistische partijen andere voorwaarden hanteren. Voor Mogelijk Vastgoedfinancieringen, die zakelijke hypotheken tot stand brengt, is de waarde van het onderpand bijvoorbeeld belangrijker dan de jaarrekeningen van de ondernemer. Bij een bank is dat andersom. Een starter bijvoorbeeld die nog niet zoveel stukken kan overleggen, maakt dan een goede kans bij Mogelijk. Zo kijken we per ondernemer welke opties er zijn om bedrijfsfinancieringen tot stand te brengen. Als het lukt en de ondernemer kan zijn doelstellingen realiseren, dan is onze missie geslaagd”, besluit Carlo.

Bron: Mogelijk BV