Ontmoet de beste regisseurs voor uw financiering

Ontmoet de beste regisseurs voor uw financiering

John-Dithmar Menge is directeur van Credion. Net als zijn drie collega's, Henri van Montfort, Jacco van Hout en Joop van Dijck is hij mede-eigenaar van Credion Regio Groot Eindhoven met een vestiging op de Hurksestraat en een vestiging in Helmond. Samen zorgen zij voor de beste bedrijfsfinanciering voor hun klanten. Van de kleine retailer op de hoek tot grote ondernemingen in de regio. John-Dithmar: "Ieder kantoor van Credion is zelfstandig en eigendom van de mensen die er werken. ook in die zin zitten we goed op De Hurk: Wij zijn ondernemers onder de ondernemers en spreken dezelfde taal. Wij begrijpen wat ambitie is."

Een van de belangrijkste pijlers onder de dienstverlening van Credion is expertise, legt John-Dithmar uit. ”De financiering van ondernemers is meer en meer een specialisme geworden. De rol van de banken verandert. Daar waar ze voor de 2008 bereid waren om voor 100% tegemoet te komen aan de financieringsbehoefte van ondernemers, gaan ze nu minder ver. Daarnaast zie je dat hun dienstverlening met name aan MKB’ers terugloopt. Dat heeft te maken met kostenbesparingen die banken door moeten voeren in het kader van wet- en regelgeving. Dus ondernemers moeten steeds meer gaan kiezen voor een deels bancaire en voor het restant een alternatieve financiering.

De financiële adviseurs van Credion zitten graag bij ondernemers aan tafel om samen te komen tot het beste advies “Maar op basis waarvan maak je die keuze als dat niet je dagelijks werk is?” vervolgt John-Dithmar. “Wat is een goede verdeling tussen de verschillende vormen van financiering? Kies je voor rekening courant financiering die dagelijks kan muteren, of
voor een lange lening die periodiek wordt afgelost. Ga je een leasing arrangement aan of is crowdfunding een optie? Wij hebben de kennis in huis om een goede keuze te maken.

Samen met de ondernemer stemmen we de financieringsbehoefte en de verschillende geldverstrekkers op elkaar af. Dat is specialistische kennis die bij weinig partijen meer  voorhanden is. Bij Credion gelukkig wel.”

Netwerk

Credion beschikt over een groot netwerk van financieringspartijen waarmee ze zaken doet. Partners die toegang hebben tot nationaal en internationaal kapitaal. Jonh-Dithmar: “Je kunt denken aan banken, leasemaatschappijen, factormaatschappijen, informal investors, alternatieve platforms of beheerders van pensioenfondsen en institutionele beleggers. Wij zijn de regisseurs die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Samen met de ondernemers zorgen we er vervolgens voor dat kredietaanvragen worden toegespitst op de verschillende partijen zodat de verstrekkers van kapitaal tot een goede beoordeling kunnen komen. Het plaatje moet compleet zijn en goed onderbouwd. Dat is belangrijk want als ondernemer heb je maar één kans om een aanvraag goed in te dienen.”

Onafhankelijk

“We zijn volstrekt onafhankelijk”, benadrukt John-Dithmar. “Wij werken in opdracht van en worden betaald door de ondernemer. Omdat wij objectief zijn, kunnen wij de beste financiering voor de ondernemer uit de markt halen. We laten mogelijkheden zien en geven advies. Volledig transparant. De ondernemer maakt vervolgens een keuze en de financiering komt rechtstreeks tot stand tussen de ondernemer en geldverstrekker. Wij zijn ‘alleen maar’ adviseurs en staan naast de ondernemer. Dat maakt ons vak ook zo leuk. Je komt met zoveel verschillende mensen in aanraking met allemaal een eigen verhaal. En zeg nou zelf: wat is er fijner om te helpen doelen te verwezenlijken en dromen uit te laten komen?”

Benieuwd wat Credion voor u kan betekenen?

Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvende QuickScan van uw financieringsvraagstuk

Credion Eindhoven-Helmond (Regio Eindhoven)
Hurksestraat 43, 5652AH Eindhoven
T: (040) 287 04 80
E: eindhoven@credion.nl

Of

Kanaaldijk Z.W. 21b, 5707 LA Helmond
T: (085) 902 02 18
E: helmond@credion.nl

Klik hier voor het artikel in "Special 40 jarig bestaan Industrieterrein de Hurk"