Financiering voor horecaondernemers

Financiering voor horecaondernemers

Horecaondernemers hebben doorgaans veel te maken met seizoenspieken. Na de hectiek rondom kerst en oud & nieuw heeft de horeca vaak weer even ademruimte. De zomer en met name de bouwvak zijn het hoogseizoen voor de horeca, waarna het in het najaar weer wat stiller kan zijn. Deze seizoenspieken kunnen een uitdaging vormen bij het op orde houden van de liquiditeit voor horecaondernemers.

Zo heb je wellicht wat extra werkkapitaal nodig om investeringen te doen voor aanvang van het hoogseizoen. Denk maar aan het aannemen van extra vakantiepersoneel of het aanschaffen van een nieuwe tapinstallatie. Anderzijds kun je juist ook een krapte in de liquiditeit zien in het laagseizoen. Soms is aanvullend werkkapitaal ook gewoon een uitkomst bij een tegenvallende zomer of onverwachte kostenpost.

Werkkapitaal

Hoe manage je dan je financiën zodat deze gedurende het jaar mooi in balans blijven? Bijvoorbeeld door preventief aanvullend werkkapitaal aan te trekken. Dit kun je vervolgens inzetten voor investeringsdoeleinden, ter overbrugging of om grote projecten voor te financieren.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen van kortlopend, zakelijk krediet beschikbaar. Deze kunnen ingezet worden naast financiering van de huisbank, wat een groot voordeel is gezien de terughoudendheid van banken om het MKB te financieren. Maar hoe weet je welke vorm bij jouw situatie past? Spotcap, Credion en EMFvertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Spotcap biedt online zakelijk krediet aan horecaondernemers. Zoals de naam al doet vermoeden kun je dit eenvoudig online aanvragen en opnemen. Een aanvraag bij Spotcap…
●… kun je vanaf 10.000 tot 250.000 euro doen;
●… is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Een PIN Voorschot van EMF is een flexibele financiering, die als een voorschot op je pintransacties werkt. Bij EMF…
●… kun je aanvragen van 2.000 tot 50.000 euro doen;
●… los je dagelijks af middels een vast percentage van je pintransacties;

Welke oplossing voor jouw onderneming geschikt is, hangt van jouw specifieke situatie af. Het kan een uitdaging zijn om de juiste match te vinden. Een onafhankelijk financieel adviseur kan je hierin ondersteunen.

Credion is specialist op het gebied van bedrijfsfinanciering en biedt horecaondernemers…
●… onafhankelijk financieel advies;
●… expertise in iedere regio (62 kantoren).

Het voordeel van een onafhankelijk financieel adviseur is dat je geen kostbare tijd hoeft te besteden aan het vergelijken van verschillende aanbieders. Je adviseur is bekend met alle financieringsvormen in de markt en adviseert je over de vorm die het beste bij je past. Met de juiste financieringsvorm zorg je ervoor dat je op de juiste momenten aanvullend werkkapitaal kunt inzetten. Zo profiteer je van extra flexibiliteit in je financiën en houd je je balans gedurende het hele jaar gezond!

Horecava 2018

Op de Horecava van 8 t/m 11 januari zijn Credion, EMF en Spotcap aanwezig om u alles te vertellen over financiering in de horeca. Bij de gezamenlijke stand in hal 1 (01.525) kunt u terecht voor al uw vragen of gewoon voor een lekkere kop koffie. Graag tot ziens!

Klik hier voor het artikel in het Entreemagazine.

Bron: Entreemagazine, januari 2018. Entree: Het Platform Voor De Horeca.