Credion en Famed sluiten samenwerkingsovereenkomst

Credion en Famed sluiten samenwerkingsovereenkomst

Credion en Famed werken sinds november 2017 samen. Famed heeft een intensief contact met haar klanten. Daarbij komt zij vaak zorgaanbieders tegen met een financieringsvraagstuk. Credion is de specialist in het regelen van bedrijfsfinancieringen. Credion komt vaak klanten in de zorg tegen waarbij de dienstverlening van Famed deze klanten kan ontzorgen. Daarom kijken Famed en Credion uit naar een professionele samenwerking.

Famed is sinds 1988 financieel dienstverlener in de zorgsector. Als specialist in het administreren, factureren en innen van declaraties neemt Famed de tijdrovende zorg over de financiële administratie van zorgaanbieders uit handen. Dit doen wij door aangeleverde declaraties van de zorgaanbieder te controleren, voor te financieren en te declareren bij de zorgverzekeraars. Famed verstuurt en int daarnaast namens de zorgaanbieders correcte en begrijpelijke nota’s naar zorgconsumenten. Voor deze zorgconsumenten levert Famed verschillende services bij vragen over en de betalingen van een nota. Indien gewenst neemt Famed het debiteurenrisico van de zorgaanbieder over. De zorgaanbieder heeft daarbij altijd inzicht in zijn/haar financiële administratie.

Famed

  • 4.600 zorgaanbieders zijn klant zoals medisch specialisten, tandartsen, fysiotherapeuten, opticiens en apothekers.
  • 7 miljoen nota’s aan zorgconsumenten per jaar met een waarde van € 500 miljoen.
  • 45 miljoen declaraties met een waarde van ruim € 1 miljard wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraars.
  • Van alle factoringmaatschappijen in de zorg is Famed het langst zowel ISO 9001 als NEN 7510 gecertificeerd. Privacy, kwaliteit en informatiebeveiliging zijn bij ons de standaard en het uitgangspunt bij de alledaagse bedrijfsvoering.
  • Zorgaanbieders geven de dienstverlening een 7,9 en zeggen dat de dienstverlening kwalitatief, stabiel en deskundig is.
  • 150 enthousiaste medewerkers.

Famed wil een centrale en onafhankelijke rol spelen bij het realiseren van de maatschappelijke doelstelling in de zorgsector, namelijk: het optimaliseren van de betaalbaarheid, toegankelijkheid én de kwaliteit van de zorg.

Trends

Famed ziet en verwacht steeds meer praktijkovernames in de zorg. Deze praktijken worden steeds vaker overgenomen door ketens of gaan op in gezondsheidscentra. De traditionele praktijk aan huis verdwijnt langzaamaan. Voor deze overnames kan de financiering een vraagstuk vormen. Famed ziet daarnaast dat in geestelijke gezondsheidszorg en in de medisch specialistische zorg steeds meer innovatieve concepten ontstaan waarbij de financiering een vraagstuk is.

Sterke partner in de zorg

De regelgeving in de zorg verandert continu. Famed is op de hoogte van ontwikkelingen van de Autoriteit Persoonsgegevens, Nederlandse Zorgautoriteit en de Overheid. In het speelveld van de zorgaanbieders zitten spelers zoals brancheorganisaties, banken, Vecozo, Vektis, Zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland. Met al deze partijen heeft Famed goede relaties. Zorgaanbieders kunnen bij Famed snel en foutloos hun declaraties indienen door koppelingen met meer dan 100 medische softwarepakketten. Door al deze relaties en koppelingen is Famed de partner met kennissen van zaken in de zorg.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op het dichtstbijzijnde Credion kantoor of kijk op www.famed.nl.

Op de foto: Famed CEO Bart Hogendoorn en Famed CFO Sascha Pistora