Credion ontwikkelingen

Credion ontwikkelingen

Liepen financieringen vroeger vrijwel altijd via de bank, tegenwoordig moet je als ondernemer soms zelf op zoek naar de juiste weg om kapitaal te vinden. De rol van de bank verandert. Dat ziet ook Credion. Zij ervaren veel beweging in het financiële landschap. Maar één ding is volgens hen zeker: de bank zal ook in de toekomst daarbij een belangrijke factor zijn. Je hoort ondernemers er regelmatig over: de bank geeft geen gehoor bij een financieringsaanvraag.

Carlo van der Weg, mede-oprichter en directeur bij Credion, denkt daar anders over. “De bank heeft zeer zeker een tijdje de deuren gesloten gehouden. Dat zullen ze zelf niet graag erkennen, maar als je de cijfers goed bekijkt zie je dat de bank in de crisisjaren even geen geld heeft uitgezet, maar dat het inmiddels haar deuren ook  weer heeft geopend.”

De crisis is voorbij en ook de bank leent weer volop geld uit, zo ervaart Credion. Afgelopen jaar hebben wij ondersteuning kunnen bieden met een totale financieringsbehoefte van 1,3 miljard euro. Grofweg 60 procent daarvan is gefinancierd door de bank. En dat was een stevige groei ten opzichte van het jaar ervoor, dus de rol van de bank neemt daar juist toe. Vooral bij hoge bedragen of bij veel onderpand blijft de bank nog vaak de beste keuze.

Voor lagere bedragen zijn er wel veel alternatieven ontstaan. De bank heeft ook wel oplossingen, maar rekent daar soms rustig 10 à 14 procent rente voor. Daarnaast is dit vaak beperkt tot enkele tienduizenden euro’s en is het hierbij weinig flexibel. Nieuwe alternatieve aanbieders springen in dit gat. Vraag een Credion adviseur bij u in de regio naar de mogelijkheden. 

Nieuwe vestigingen

Om het MKB nog meer te kunnen adviseren bij het aantrekken en optimaliseren van hun financiering, is het aantal vestigingen van Credion per 1 juni 2017 uitgebreid tot een totaal van 58. Door de landelijke dekking hebben wij de mogelijkheid ondernemers in de regio op een persoonlijke manier te adviseren en begeleiden bij hun financieringstraject.

Meer weten?

Weten wat Credion eventueel voor u kan betekenen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.