Credion en Riverbank sluiten samenwerkingsovereenkomst

Credion en Riverbank sluiten samenwerkingsovereenkomst

Per april 2017 is RiverBank een nieuwe speler op de markt voor MKB-leningen in Nederland en Duitsland. Credion is één van de eerste partijen die een samenwerkingsovereenkomst met RiverBank gesloten heeft, om zo de financieringsmogelijkheden voor het MKB verder te vergroten.

RiverBank werkt exclusief via een netwerk van adviseurs, waarvan Credion één van de toonaangevende partijen is. Credion heeft, als organisatie, met deze samenwerking een additioneel kanaal voor alternatieve financiering, waardoor zij haar klanten een breder pallet van oplossingen kan bieden.

Te weinig aanbod

De Nederlandse en Duitse markt wordt in de laatste jaren gekenmerkt door een terugtrekkende beweging van traditionele banken onder andere als gevolg van regelgeving (Basel III en IV). Hierdoor is een situatie ontstaan dat er, met name voor het MKB, te weinig aanbod van risicovollere financieringen beschikbaar is, waardoor aanvragen niet kunnen worden ingevuld en/of ondernemers worden gedwongen een aandeel in het bedrijf te verkopen om extra eigen vermogen op te halen. RiverBank heeft de ambitie om een deel van de vraag naar dergelijke leningen in te vullen door financiering te verstrekken aan met name groeiende ondernemingen.

Bankvergunning

RiverBank heeft haar (ECB) banklicentie gekregen via de CSSF in Luxemburg op 3 maart 2017 en richt zich op de financiering van het Nederlandse en Duitse MKB met een focus op senior en achtergestelde leningen (met of zonder zekerheden) van EUR 750.000 tot EUR 3.0 mln. Typische looptijd is tussen 3 en 7 jaar (maximaal 2 jaar aflossingsvrij) en de rente is vast, zonder participatie in het kapitaal van de onderneming. Wij richten ons daarnaast op financieringsvragen in specifieke situaties, zoals overname financiering, groei financiering, MBO’s / MBI’s, herfinancieringen, cross border financiering en venture debt. RiverBank streeft door een hoge mate van digitalisering en standaardisatie naar een korte doorlooptijd (4-6 weken na ontvangst informatie).

Het team van RiverBank groeit snel. Momenteel hebben we 18 mensen in dienst, waarvan 4 Nederlanders, welke allemaal veel ervaring hebben in de financiële sector. Onze grootaandeelhouders zijn de Londense assetmanager RiverRock en Naguib Sawiris, een internationale zakenman met belangen in Telecom, Mining en de financiële sector. Omdat RiverBank een bankvergunning heeft, zijn we niet afhankelijk van externe investeerders om geld aan te trekken.

Samenwerking

De verwachting is dat in de komende jaren de financieringsmarkt veel nieuwe toetreders zal zien, waardoor het alleen maar belangrijker wordt voor het MKB om professioneel begeleid te worden door een goede adviseur. Omdat Credion adviseurs het RiverBank product kennen en weten hoe dit in te zetten in bepaalde situaties voor het MKB kijken we uit naar een goede, professionele en langlopende samenwerking!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het dichtstbijzijnde Credion kantoor.