Een netwerk is wél belangrijk

Een netwerk is wél belangrijk

‘Je belt gemakkelijker naar iemand die je kent van de golfbaan’

Een netwerk opbouwen van adviseurs zoals juristen en bankiers? Dat vond Harrie ten Dolle in het verleden niet zo belangrijk. Daar heeft hij nu spijt van. ‘’Als het goed gaat, heb je geen vrienden nodig. Maar als het een periode wat minder gaat, dan is het toch wel handig om dat soort mensen om je heen te hebben.’’

Harrie ten Dolle detacheert met zijn bedrijven Koraal en Korint zo’n 150 mensen in de zorg. Een nichemarkt, noemt Ten Dolle het zelf. ‘’Uitzenden en detacheren hebben een wat negatieve lading. In het algemeen gaat het dan om mensen die zelfstandig geen baan kunnen vinden. In de zorg is dat totaal anders. Daar kiezen mensen zelf voor een flexibele baan, bijvoorbeeld omdat ze een andere uitdaging willen. Ook zijn veel zorgprofessionals, zoals artsen, (para-)medisch en verpleegkundig personeel, de regelgeving en administratieve druk in de zorg beu en zoeken zij daarom een mooie nieuwe uitdaging in het buitenland. Daar kun je je als zorgprofessional namelijk nog gewoon bezighouden met je kerntaken.’’

Ten Dolle plaatst zijn mensen via KORAAL flexibel in Nederland en Zwitserland en bemiddelt via Korint personeel voor een vaste baan in landen als Duitsland, Engeland, Zweden, Noorwegen, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Aruba en Caribisch Nederland. Koraal en Korint hebben vestigingen in Tilburg, Apeldoorn, Den Haag en Steinhausen/ ZG, Zwitserland.

Ten Dolle neemt de mensen zelf in dienst en plaatst ze vervolgens bij zijn opdrachtgevers. ‘’Als wij mensen zelf niet kunnen plaatsen, dan hebben we contact met onze collega’s die dat wel kunnen.” Voor goede zorgprofessionals weet hij altijd wel eenplekje te vinden. “Mits ze voldoen aan alle eisen natuurlijk, want we screenen alle kandidaten uitvoerig voordat wij mensen aannemen.’’

Financiering noodzakelijk om te groeien

Alle mensen die hij detacheert, staan bij Ten Dolle op de loonlijst. Zij krijgen uiteraard maandelijks uitbetaald. De facturen die aan opdrachtgevers worden verstuurd, worden vaak pas enkele weken of soms zelfs maanden later betaald. ‘’Mijn bank financierde dat bedrag altijd voor. Bij 150 medici gaat dit om een flink bedrag. Door het veranderende politieke klimaat en de vernieuwde wet- en regelgeving, werd die voorfinanciering ineens als een risico gezien. Ondanks dat wij al jaren al onze zaken bij één vaste bank hadden ondergebracht, mocht de bank zich hier nu niet meer aan wagen. Wij wilden doorgroeien, de bank kon daar niet in meegaan: toen ben ik dus maar helemaal bij die bank weggegaan.’’ Over die veranderde wet- en regelgeving heeft Ten Dolle zich uiteraard goed laten adviseren. ‘’Maar bij het verhaal van mijn vaste adviseur had ik eigenlijk vanaf het begin al geen goed gevoel.” Via een kennis kwam Harrie toen in contact met Rob Snels. Zijn bedrijf Credion in Tilburg helpt ondernemers bij het vinden van alternatieve financieringsmogelijkheden. Rob had wel een duidelijk verhaal, waar Harrie ten Dolle een goed gevoel bij had. En Credion wist een financiële partij te vinden, die de groei van Ten Dolles bedrijven wilde voorfinancieren.

Eerste ervaring is zeer goed

‘’Het lijntje naar Van Boekel was toen ook snel gelegd,’’ zegt Ten Dolle. Credion huist namelijk in het pand van Van Boekel accountants en adviseurs aan de Ringbaan West in Tilburg. “Mijn eerste ervaringen als klant zijn zeer goed. Joris Verhoof heeft Koraal geholpen met een aantal cruciale dossiers en ons zeer kundig door een moeilijke periode geloodst. Inmiddels heb ik ook de loonadministratie bij Van Boekel ondergebracht en ook met de medewerkers van die afdeling is het contact erg prettig.’’

Klik hier voor het gehele artikel in Koraal Van Boekel B4B Magazine april2017.

Meer weten?

Weten wat Credion voor u kan betekenen? Neem contact op met Rob Snels (013) 750 40 00 of middenbrabant@credion.nl. Of met de dichtstbijzijnde vestiging.