De financieringsregisseur naast de ondernemer

De financieringsregisseur naast de ondernemer

Bestaat er een financiële behoefte binnen uw onderneming? Tot een bepaalde omvang dienen aanvragen steeds vaker online te worden ingediend en ontbreekt een lokale bankadviseur. Een situatie die voor steeds meer ondernemers van toepassing is. ,,Daar rolt dan vervolgens een ja of nee uit voort, maar het persoonlijke tintje van het verhaal ontbreekt bij de besluitvorming. Daarin kunnen wij een rol spelen”, vertelt Dick de Jong, senior adviseur van Schipper Credion. Hij legt uit wat de specialist in het realiseren van bedrijfsfinancieringen voor ondernemers kan betekenen.

Verhaal achter de aanvraag

Een complete kredietaanvraag en een kloppend verhaal vergroten de kans van slagen. Het onderscheidend vermogen van Schipper Credion komt op dit vlak duidelijk tot uiting. ,,Vaak lukt het ons dankzij onze goede contacten met de banken om ondernemers toch aan tafel te krijgen met een lokale adviseur. In het geval dat dit niet lukt, is een goede rapportage een must, want alleen dan krijgen de medewerkers van het hoofdkantoor van de bank ook een beeld  van het bedrijf. Wij weten wat banken belangrijk vinden en spelen daar met het opstellen van de financieringsaanvraag op in. Dat komt ten goede aan de klant”, legt Dick uit.

Sterk in het zoeken naar alternatieven

Dick merkt dat veel ondernemers denken dat ze altijd naar de bank moeten stappen met een financieringsaanvraag. Tegelijkertijd ziet hij een hele categorie die al niet meer naar de bank wil, omdat ze denken dat het toch niet lukt. In dat geval is Schipper Credion de juiste partner om naar alternatieven te zoeken. ,,Wij hebben een uitgebreid netwerk en worden vaak zelf benaderd door nieuwe aanbieders”, vertelt Dick. ,,Er zijn veel mogelijkheden. Factoring, leasing, maar ook een eigentijdse oplossing als crowdfunding. Dit kan leiden tot het zogenaamde stapelfinancieren, waarbij een combinatie wordt gemaakt van meerderde financieringsbronnen.”

Volledig ontzorgen

Schipper Credion kan ondernemers volledig ontzorgen. Het mes snijdt in dat geval aan twee kanten. De ondernemer kan zich blijven concentreren op de corebusiness, terwijl Schipper Credion het financiële traject op zich neemt. ,,Voor een ondernemer is het geen dagelijkse kost, terwijl er vaak ook een negatief verwachtingspatroon bestaat. Zonde, want dat werkt remmend voor de ontwikkeling van het bedrijf. Hoewel het beeld leeft dat dit niet zo is, zien wij namelijk dat banken de laatste tijd wel degelijk meer doen. Onze specialistische kennis helpt daarbij”, zegt Dick. 

Onafhankelijke partner

Een ander groot voordeel voor de opdrachtgever is dat Schipper Credion totaal onafhankelijk werkt en dus altijd voor de  gunstigste condities en voorwaarden gaat. ,,Wij hebben nergens belangen, ook klanten van andere accountantskantoren zijn bij ons welkom.” Kortom, uw aanvraag is een uitdaging waar Schipper Credion graag mee aan de slag gaat. Nieuwsgierig? Neem dan eens contact op met Dick de Jong via 010 480 01 55.

Klik hier voor het gehele artikel in Ondernemend BAR, april 2017.

Schipper Credion (Credion Drechtsteden) is onderdeel van Schipper Corporate Finance.