Credion: Bouwer van financiële bruggen

Credion: Bouwer van financiële bruggen

Banken zijn steeds terughoudender in het verstrekken van bedrijfsfinancieringen. Maakt dat ondernemen onmogelijk? Zeker niet, zegt Paul van Tuijl van Credion Maashorst: “Ik vertaal het verhaal van een ondernemer in een plan waar een geldverstrekker ja tegen zegt.”

De Geffenaar is sinds begin dit jaar franchisenemer van Credion Maashorst, een nieuwe vestiging van het landelijke Credion. Al sinds 2000 bouwt dit bedrijf bruggen tussen ondernemers en geldverstrekkers.

“Of het nu gaat om bancair geld, crowdfunding of leasing: voor startups én gearriveerde bedrijven is er een passende financiële oplossing”, legt Paul uit. “We hebben een warm netwerk van maar liefst vijftig geldverstrekkers. Bovendien begeleid ik het hele financieringstraject: van de aanvraag tot en met de verstrekking van de lening. Op deze manier kan een ondernemer zich blijven focussen op zijn bedrijf.”

‘Twee stoelen’

Paul merkt dat ondernemers vol passie over hun bedrijf kunnen vertellen, maar dat ze niet weten hoe banken naar hun sector kijken. Daar ligt een van zijn grootste krachten: hij heeft op twee verschillende stoelen gezeten. Paul: “In een vorig leven maakte ik als slager kennis met het ondernemerschap. Daarna ging ik aan de slag bij de Rabobank, waar ik ruim 20 jaar ervaring op heb gedaan in de wereld van hypotheken, beleggingen en bedrijfsfinancieringen. Hierdoor kan ik dus door de bril van een ondernemer én een bankier kijken.”

Transparante tarieven Paul weet dat ondernemers niet van onaangename verrassingen houden. “Niets is zo vervelend als de lettertjes die
je pas achteraf leest. Daarom werken we met transparante tarieven. Ik maak dus van tevoren duidelijk wat je kunt verwachten."

Kop koffie

Om de mogelijkheden te verkennen, nodigt Paul ondernemers graag uit om een kop koffie te drinken. “Banken verwijzen klanten vaak door naar hun website. Vervolgens mogen die het allemaal zelf invullen. Dat is jammer, want ik ben ervan overtuigd dat samen sparren over een bedrijfsplan van toegevoegde waarde is.”

Klik hier voor het gehele artikel in Bedrijvig Oss, april 2017.

Meer weten?

Weten wat Credion voor u kan betekenen? Neem voor de regio Uden-Veghel / Maashorst contact op met Paul van Tuijl (0412) 45 90 04 of pvantuijl@credion.nl.