FundIQ Mezzanine is gelanceerd en doet één van haar eerste verstrekkingen via Credion

FundIQ Mezzanine is gelanceerd en doet één van haar eerste verstrekkingen via Credion

Sinds december is FundIQ Mezzanine actief met het verstrekken van achtergestelde leningen aan het mkb in Nederland. Credion Den Haag klant SK Mathon is één van de eerste ondernemingen die gebruik maakt van deze nieuwe financieringsbron.

Onze klant SK Mathon is een groothandel in Aziatische food en non food producten. Tevens heeft de onderneming een drietal winkelvestigingen in de regio Den Haag. Met de tweede generatie aan het roer heeft het familiebedrijf ambitieuze plannen voor de toekomst. Haar solide positie en resultaten stelde Mathon in staat de lening van FundIQ aan te trekken.

FundIQ

FundIQ verstrekt achtergestelde leningen variërend tussen EUR 250 duizend en EUR 2,5 miljoen. Met actieve ondersteuning van haar kennisnetwerk levert FundIQ tevens een inhoudelijke bijdrage aan haar klanten. In november van vorig jaar werd het fonds reeds aangekondigd door Minister Kamp en vanaf december hebben de eerste verstrekkingen plaatsgevonden. Het fonds met en omvang van ruim 30 miljoen euro zal de komende periode worden uitgezet en Credion wil daarbij een actieve rol vervullen.