Financiering moet passen bij de ondernemer

Financiering moet passen bij de ondernemer

Er is een verandering op de Nederlandse financieringsmarkt merkbaar. Steeds meer financiƫle instellingen tonen interesse in de MKB-financieringsmarkt en ontwikkelen alternatieve financieringsproducten. Dat is goed nieuws voor het bedrijfsleven. De uitdaging is nu om de ondernemer tegen de juiste voorwaarden bij de juiste financier te krijgen. Een activiteit die uitstekend past bij de adviserende accountant, mits die ook zelf de verschillende financiers kent en hun knock-out criteria.

Nu de economie aantrekt zijn ondernemers ambitieuzer dan hun huisbank kan financieren. Ze zijn daarom actief op zoek naar deskundig oplossingsgericht advies. De ervaring is dat je nog steeds een goede financiering kunt krijgen als je het goed aanpakt. Alleen een volledige financiering bij een bank zit er tegenwoordig niet meer in. Dit noodzaakt ondernemers zich ook te wenden tot alternatieve financiers.

Andere opties voor financiering

Banken zijn nog steeds bereid om te financieren, maar ze zijn kieskeuriger geworden en kunnen niet meer zoveel uitlenen als in de jaren voor de crisis. Ze beoordelen kredietaanvragen van ondernemers op basis van gestandaardiseerde richtlijnen. Niet zelden willen ze slechts een deel van het totaal benodigde bedrag lenen. Hierdoor vallen veel ondernemers buiten de boot, terwijl met wat kleine aanpassingen de aanvraag heel goed financierbaar zou zijn. Dat is jammer en remt de ontwikkeling van ondernemingen. Een alternatieve route biedt dan uitkomst.

Ondernemers hebben vaak wel eens gehoord van factoring of leasing, waarbij het gaat om financiering van de activa. Maar voor deze vorm van financiering moet je veelal bij gespecialiseerde bedrijven zijn. Voor MKB-bedrijven blijft dan de vraag: hoe vind je deze financiers?

Financieringsadvies een specialisme

Het regelen van een financiering is een vak op zich. Niet vanwege de analyse. Iedere zichzelf respecterende accountant zou de basis moeten kunnen schrijven van het kredietadviesrapport. Een financieringsaanvraag moet kloppen, hij moet op tijd en verzorgd worden aangeleverd. Daarbij is een goede voorbereiding het halve werk. De uitdaging zit voor de ondernemer in het vinden van de adviseur die niet alleen een goede kredietrapportage kan schrijven, maar die ook toegang heeft tot de totale MKB-financieringsmarkt. Een specialist die de verschillen kent tussen de vele oplossingen die er zijn en die door zijn omvang inkoopvoordeel weet te realiseren.

'De uitdaging zit voor de ondernemer in het vinden van de adviseur die niet alleen een goede kredietrapportage kan schrijven, maar die ook toegang heeft tot de totale MKB-financieringsmarkt.'

Het inschakelen van de accountant en een financieel expert, zoals Credion, is dan ook een juiste beslissing. Zij kijken met name naar de situatie van de ondernemer en zijn bedrijf en vinden hier vervolgens een passende financieringsoplossing voor. Het maatpak voor zijn bedrijfsfinanciering.

De onafhankelijke positie van Credion en de toegang tot meer dan vijftig alternatieve financieringsproducten opent voor het MKB deuren naar meerdere alternatieve financieringsoplossingen. Ruim veertig accountantskantoren hebben inmiddels in-house een Credion-vestiging. Ze zijn te vinden op www.credion.nl