Transparantie in de crowdfunding markt voor ondernemers

Transparantie in de crowdfunding markt voor ondernemers

Met Fundipal kunnen ondernemers bepalen welk crowdfunding platform bij hun financieringsvraag past. Fundipal biedt transparantie in de crowdfunding markt, door de belangrijkste eigenschappen van crowdfunding platforms voor bedrijfsfinanciering bloot te leggen.

Opgeteld 300 miljoen euro voor bedrijfsfinanciering via crowdfunding

Crowdfunding is voor steeds meer ondernemingen hun bron van financiering. De afgelopen jaren hebben in Nederland meer dan 3.300 ondernemingen succesvol gebruik gemaakt van crowdfunding. In totaal haalden zij daarmee 300 miljoen euro op. “Crowdfunding is daarmee de grootste vorm van innovatieve financiering. Ook is crowdfunding steeds vaker onderdeel van de financieringsmix die adviseurs en banken aan klanten adviseren.”, aldus Gijsbert Koren, oprichter van Fundipal.

Kies het juiste platform dankzij meer transparantie

Met het aantal crowdfunding platforms groeit ook de diversiteit in aanbod. Het is voor ondernemers onmogelijk om alle 40 crowdfunding platforms voor bedrijfsfinanciering te kennen en de juiste te kiezen. “Fundipal maakt het eenvoudig om door de bomen het bos weer te zien en helpt ondernemers om het platform te kiezen dat bij hun financieringsvraag past. We maken met Fundipal de crowdfunding markt voor ondernemers transparant.”, aldus Koren. Fundipal geeft onder andere inzicht in de kosten van de verschillende platforms, de populariteit, voorwaarden en de selectiecriteria van een platform. Ook krijgen ondernemers te zien welke documenten zij bij hun financieringsvraag moeten aanleveren, wat het slagingspercentage van een platform is en of je na afloop de contactgegevens van investeerders krijgt.

Begeleiding bij financiering

Fundipal is een initiatief van Douw&Koren. Fundipal werkt samen met Credion om ondernemers te begeleiden bij het verkrijgen van bedrijfsfinanciering. Credion is financial engineer voor MKB financieringen. “Om tot een optimale financieringsmix te komen, worden traditionele en innovatieve vormen van financiering vaak met elkaar gecombineerd. Crowdfunding is voor veel ondernemers een essentiële bron van financiering, omdat het andere financiers over de streep kan trekken.”, aldus Carlo van der Weg, directeur van Credion.

Meer weten? Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Credion vestiging.