Credion: voor de beste financieringsconstructies

Credion: voor de beste financieringsconstructies

Vorig Jaar opende dit adviesbureau in bedrijfsfinancieringen zijn deuren in Apeldoorn. Belangrijkste doelstelling: mkb'ers helpen hun weg te vinden in het woud van kredietverstrekkers.

Geen overbodige luxe in een tijd waarin banken gedwongen door strengere wet- en regelgeving niet altijd plannen van een ondernemer willen financieren . "De markt is enorm veranderd. Vroeger ging je naar je huisbankier, maar de tijd dat die het hele bedrag financierde is voorbij", zegt adviseur John Hoven ."Credion weet precies wat banken kunnen en willen inbrengen, en het ontbrekende bedrag stapelen wij vanuit andere geld gevende partijen. Wij bieden de creativiteit die banken niet langer mogen brengen. "Hiertoe heeft Credion ruim 50 service level agreements afgesloten met grootbanken, lease- en factormaatschappijen, Fin-tech bedrijven en Crowdfunding organisaties.

Een tweede voordeel is dat Credion optreedt als intermediair en dus niet zoals banken uitsluitend eigen producten verkoopt. "Wij kunnen overal geld vandaan halen en gaan ook aan de slag voor ondernemers met een kredietvraag onder de 250.000 Euro· "Credion richt zich op het mkb en adviseert ondernemers als het gaat om financiering van vastgoed, start-ups, bedrijfsovernames, machines, werkkapitaal en herfinanciering. Het bedrijf heeft 45 vestigingen door heel Nederland; op het Apeldoornse kantoor zijn drie adviseurs werkzaam.

Uit eigen ervaring weet Credion dat ondernemers niet standaard zijn. "We zijn zelf ondernemer, kennen de problematiek. Daarnaast hebben we ook een bancaire achtergrond en weten we dus hoe banken denken. Tot slot zijn alle Credion-medewerkers als enige partij in Nederland gecertificeerd als kredietadviseur, dat is echt onderscheidend in onze markt." Om te komen tot een advies op maat hanteert Credion vijf pijlers. "Allereerst kijken we naar de vrouw & haar gebouw of de vent & zijn tent: wie is die ondernemer, wat doet zij, hoe staat hij bekend in de markt?". verklaart Hoven. "Verder zijn uiteraard rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit belangrijk en kijken we naar geschiedenis, heden en toekomst hiervan en ten slotte de zekerheden en het totaal aanwezige gefinancierde vermogen".

De toegevoegde waarde van Credion ligt met name in het door gronden van de complexe materie van financieringsconstructies en uiteraard de ervaring met kredietaanvragen. "De ondernemer levert zijn gegevens aan, wij weten wat financieringsinstellingen belangrijk vinden en zorgen voor de juiste accenten in de financieringsaanvraag. Dat vergroot de kans dat de financiering rond komt", aldus Hoven. "Stel de bank wil maximaal 350.000 uitlenen terwijl de ondernemer 500.000 nodig heeft. Dan realiseren wij vaak vooraf de rest van het krediet via onze partners, zodat de bank mee kan gaan in onze plannen. Zo voorkomen we een afwijzing van de aanvraag door de bank. Ook belangrijk : tegenwoordig draait het niet meer alleen om de kosten van de lening, maar vooral ook om de beschikbaarheid van het geld.

Klik hier voor de online versie in het Business Special Members Edition van Driesteden Business (pagina 17)