Credion en Topicus Finan komen met Fyndoo: fintech-adviesoplossing voor MKB-financiering

Credion en Topicus Finan komen met Fyndoo: fintech-adviesoplossing voor MKB-financiering

Fyndoo is de naam van de nieuwe dienst. Alle knock-out criteria van 50 verschillende financieringsinstellingen in een geautomatiseerd systeem, gekoppeld aan de financiële deskundigheid van een Credion-adviseur. Dat is in het kort de essentie van de overeenkomst die onafhankelijk zakelijk kredietadviseur Credion en softwarebedrijf Topicus- Finan hebben gesloten.

De twee bedrijven slaan de handen ineen en creëren door hun samenwerking in één slag een efficiënte automatiseringsomgeving ten behoeve van advisering rond kredietverlening door Credion.

Landelijk dekkend advies over MKB-ondernemingsfinanciering vanuit meer dan 40 vestigingen direct gekoppeld aan informatie over meer dan 50 verschillende MKB-geldverstrekkers inclusief hun knock-out criteria is nu mogelijk. Deze samenwerking is geïnitieerd en zal worden gebruikt op The Funding Network.

Fyndoo, fintech-oplossing ondernemingsfinanciering

De samenwerking tussen Credion en Fyndoo waarborgt onafhankelijk en objectief advies over ondernemersfinancieringen. De lancering door softwarebedrijf Topicus van het platform ‘Fyndoo, The Growth Excellerator’, maakt het vanaf nu voor ondernemers in het MKB mogelijk om eenvoudig de aanbieders te kunnen vinden en de ideale mix van producten te kunnen samenstellen en direct digitaal aan te vragen. Dankzij de software kunnen alle aanvragen volledig online worden afgehandeld waarbij ook het inlezen van de jaarrekening in alle relevante formats automatisch kan worden gerealiseerd. Doordat het systeem de knock-out criteria kent van alle geldverstrekkers is er snel duidelijk welke aanbieder potentieel past bij de ondernemerswens. Fyndoo verbindt, ondersteunt én organiseert. Alle nieuwe en bestaande aanbieders kunnen een plek krijgen op Fyndoo.

Credion adviseert en begeleidt ondernemers

Door de unieke samenwerking van Credion met Fyndoo, is er nu een aantrekkelijk platform, waar ondernemers en hun adviseurs financiers kunnen selecteren en kredietrelaties kunnen realiseren. Voor aanbieders als banken, verzekeraars en particuliere financiers biedt het dé kans om hun distributie te vergroten en zeer efficiënt klanten te vinden die exact binnen hun financieringsportefeuille passen.

Dankzij de innovatieve software oplossingen van Topicus- Finan komen alle aanvragen eenduidig digitaal binnen bij zowel Credion als de aanbieders van financieringen. Fyndoo bundelt, verbindt en organiseert. Voor iedere partij levert de samenwerking tijdswinst, kostenbesparing én verbreding klantenbestand op, maar ook gemak en duidelijkheid.

Over Credion

Credion is in ruim 10 jaar uitgegroeid tot een landelijke onafhankelijke adviesorganisatie voor het MKB en marktleider in Nederland. Met vestigingen in het hele land adviseert en begeleidt Credion ondernemers bij diverse financieringsvraagstukken. Het afgelopen decennium bemiddelde Credion voor ruim 8000 ondernemers de kredietaanvraag, met een totale waarde van zo'n 6,5 miljard euro. Credion ondersteunt hierbij de ondernemer met de kredietaanvraag van a- z.

Over Topicus – Fintech Software

Topicus gelooft dat de financiële waardeketen anders kan. Beter. Gericht op de toekomst én de consument. Door te luisteren naar de consument, te anticiperen op trends in de markt en door anders te durven denken en doen. Topicus staat voor softwareoplossingen die je verder helpen. In de financiële sector investeert Topicus volop in softwareplatformen voor de deeleconomie, zoals crowdfunding, de blockchain, big data en algoritmen voor do-it-yourself (DIY) finance.

Topicus Groep vernieuwt met haar software vier sectoren: Finance, Zorg, Onderwijs en Overheid. Topicus werkt met meer dan 630 professionals in engineering, omnichannel customer journeys en business vanuit Deventer, Zwolle, Amsterdam, Leiden en Enschede. 
Fyndoo is een product van Topicus, ontworpen om ondernemers uit MKB en hun adviseurs samen te brengen met aanbieders en investeerders. Fyndoo maakt hiermee groei voor ondernemers wél mogelijk. www.fyndoo.nl.