Kosteloze kredietcheck Credion voor leden MKB-Nederland

Kosteloze kredietcheck Credion voor leden MKB-Nederland

Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen met ingang van vandaag een kosteloos adviesgesprek krijgen om hun kredietwaardigheid te checken en hun financieringsmogelijkheden te verkennen. Dat is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen MKB-Nederland en Credion. Via de website www.mkbfinancieringscheck.nl, die vandaag wordt gelanceerd tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht, kunnen ondernemers direct een gesprek aanvragen.

Mkb-ondernemers adviseren over de best passende financiering. Dat is de kern van de samenwerking tussen MKB-Nederland en Credion. MKB-Nederland maakt zich al jaren hard voor betere financieringsmogelijkheden voor het mkb. Een lening van de bank – traditioneel dé financier van het mkb – is allang geen vanzelfsprekendheid meer en steeds vaker doen ondernemers daarom een beroep op alternatieve vormen,  zoals crowdfunding, leasing of een lening via een kredietunie, Qredits of een combinatie van alle mogelijkheden. De weg vinden in het oerwoud van aanbieders en financieringsvormen is echter niet altijd makkelijk. Gedegen en betrouwbaar advies is hierbij vaak noodzakelijk.

Samenwerking

Vanuit hun samenwerking bieden MKB-Nederland en Credion leden van de ondernemersorganisatie nu een kosteloze en vrijblijvende financieringscheck aan. Na een intakegesprek van maximaal twee uur analyseert een Credion-adviseur de huidige financieringsconstructie en toetst deze aan de kredietwaardigheid en - behoefte van het bedrijf. Ondernemers krijgen zo helder in beeld of hun financiering wel goed aansluit bij hun huidige en toekomstige ambities. De kredietcheck is tevens een goed vertrekpunt voor ondernemers die op zoek zijn naar extra financiering.

Kredietcheck

Vorig jaar lanceerde MKB-Nederland met onder andere het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Vereniging van Banken al de Nationale Financieringswijzer, die ondernemers een eerste indicatie geeft van de financieringsmogelijkheden. De kredietcheck door Credion is een daaropvolgende stap.

Ondernemers kunnen vanaf vandaag een financieringscheck aanvragen via de website www.mkbfinancieringscheck.nl. Credion beschikt over meer dan veertig vestigingen verspreid over het land, waardoor er altijd een adviseur in de buurt is.

Utrecht, 12 april 2016