Debiteurenbeurs en Credion gaan samenwerking aan

Debiteurenbeurs en Credion gaan samenwerking aan

Debiteurenbeurs en Credion zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Door samenwerking willen Debiteurenbeurs en Credion ondernemers de mogelijkheid bieden om hun liquiditeitspositie te verbeteren.

Debiteurenbeurs en Credion zijn per heden een samenwerking aangegaan. Credion, adviseur en bemiddelaar als het gaat om kredietverlening voor het MKB, kan hiermee ondernemers een alternatief bieden om te blijven ondernemen. Debiteurenbeurs profiteert daarentegen van een nog breder netwerk van bedrijven die op zoek zijn naar een alternatieve financieringsvorm.

Debiteurenbeurs

Debiteurenbeurs is ontwikkeld om de liquiditeitspositie van het Midden- en Kleinbedrijf te verbeteren. Deze methode is in het buitenland al beproefd, maar nieuw in Nederland. Doordat debiteuren vaak (te) laat betalen, wordt de groei van een onderneming geremd. Op de Debiteurenbeurs kunnen ondernemers eenvoudig hun liquiditeitspositie verbeteren door lang uitstaande facturen via een veilingsysteem te verkopen aan een pool van investeerders. Tegelijkertijd biedt de Debiteurenbeurs investeerders de mogelijkheid om op hun kapitaal een aantrekkelijk rendement te behalen tegen een acceptabel risico. De AFM heeft Debiteurenbeurs een ontheffing opvorderbare gelden verstrekt.

Financieringsoplossing

Credion helpt ondernemers sinds 2000 te voorzien in hun financieringsbehoefte, door het leveren van specialistische kennis en het creëren van sterke relaties met geldverstrekkers. Na een risicoanalyse ontvangen bedrijven een advies hoe hun financieringsvraag in te vullen. In 80% van de gevallen is bancair krediet alleen niet afdoende voor een ondernemer, maar wordt er verder gekeken naar andere bronnen van geld. “Door ook de mogelijkheid te bieden om uitstaande facturen te financieren, geven wij de ondernemer de kans om door te gaan met ondernemen”, aldus Van der Weg. “Door samen te werken met Debiteurenbeurs kunnen we het MKB nog een unieke partij bieden als financieringsoplossing.”

Voor meer informatie kijk op www.debiteurenbeurs.nl of neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van Credion.