Laatste kantoordag topdarter Jan Dekker voor WK: De top veertig leeft van de sport

Laatste kantoordag topdarter Jan Dekker voor WK: De top veertig leeft van de sport

DARTS - Jan Dekker uit Emmen mag dan in januari overgestapt zijn naar de Professionele Darts Corporation (PDC). Hij werkt ook nog gewoon drie dagen per week op kantoor. Vandaag was z'n laatste werkdag voor vertrek naar Londen.

De 25-jarige Drent is freelance adviseur op het gebied van financiering. Ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen voor geld, krijgen hier advies over passende alternatieven. En met deze baan is Dekker een uitzondering op het komende WK.

'Top veertig kan ervan leven'

'Ik denk dat de top veertig er zeker van kan leven. Het geld gaat er heel snel uit, maar kan ook heel snel binnenkomen. In m'n eerste jaar kan ik er in ieder geval nog niet van leven. En natuurlijk is dat ooit mijn doel, maar ik wil er toch graag wat naast blijven doen", aldus Dekker. 

Tweevoudig wereldkampioen

De eerste tegenstander van Dekker is Adrian Lewis; beter bekend als Jackpot Lewis. De Engelsman werd in 2011 en 2012 wereldkampioen. Een lastige opgave dus: "Het zal zwaar worden. Maar ik ga erin met het idee: ik zie wel, ik weet wat ik kan en ik probeer er alles uit te halen. Dat werkt voor mij beter dan dat ik zeg: ik ga tegen hem stunten". 

Gezelschap uit Drenthe tijdens WK

Dekker reist met een groep van negen man af naar Londen. Z'n ouders, vriendin, vrienden, sponsor en de plaatselijke kroegeigenaar vergezellen hem bij z'n debuut op het wereldkampioenschap bij de PDC. Op 23 december speelt Double Dekker z'n eerste wedstrijd.

Klik hier voor het interview met Jan Dekker.

Door: Karin Mulder