Blog: Bedrijfsfinanciering voor het MKB

Blog: Bedrijfsfinanciering voor het MKB

Goed nieuws. Steeds meer financiële instellingen tonen interesse in de MKBmarkt. Hierdoor zijn ondernemers niet meer alleen afhankelijk van de gevestigde banken voor hun krediet. Maar hoe vindt de ondernemer dé partijen om zijn of haar plannen te financieren? Simpel: met Credion.

"Ik ben enorm enthousiast over de stap van Lansigt om per oktober van dit jaar met eigen Credion-vestigingen te starten. Het sluit naadloos aan op onze bestaande dienstverlening. Bij Lansigt streven we ernaar om de ondernemer echt te leren kennen. Om te weten wat zijn of haar dromen, uitdagingen en risico’s zijn. Zo kennen we de financiële ruimte en kunnen we onze adviezen toespitsen op de ondernemer. Adviezen die we nu kunnen uitbreiden met concrete stappen voor financieringsaanvragen. Zo kunnen we een geweldige extra stap maken voor onze klanten.

Credion

Ik weet, als oud-bankier en tegenwoordig financieringsspecialist, hoe een bank naar een financiering kijkt en hoe ver een bank wil gaan. Steeds vaker wil een bank maar een deel van het benodigde bedrag lenen. Hierdoor vallen mooie plannen buiten de boot; plannen die met wat aanpassingen wel goed financierbaar zijn. Met Credion heeft de ondernemer diverse mogelijkheden om de financiering tóch rond te krijgen. Als je het maar goed aanpakt. Die aanpak start al bij de selectie van de juiste financieringsbronnen. Dat kun je als mkb’er niet alleen. Samen met een partij als Credion lukt dit wel omdat wij - door het grotere volume van aanvragen - makkelijker toegang krijgen tot alternatieve financieringsproducten, dan een mkb-ondernemer in zijn eentje. De keuze in potentiële geldverstrekkers is, kortom, in één keer een heel stuk ruimer.

Stapelen van financieringen

Tegenwoordig worden financieringen vaak gestapeld. Diverse partijen lenen de ondernemer een deel van de totaal benodigde som. Bij dit soort trajecten zit ik als adviseur naast de ondernemer. Mijn rol is breed: van het schrijven van de kredietaanvraag tot het advies over het werkkapitaalbeheer. Voor het schrijven van de aanvragen maak ik overigens gebruik van identieke software als de kredietsystemen van diverse banken. Hiermee wordt zowel de geldverstrekker als de ondernemer veel werk uit handen genomen. Doordat ik de bemiddeling van de financieringsaanvraag verzorg, houdt de ondernemer sowieso de handen vrij voor zijn of haar eigenlijke werkzaamheden. Onthoud dat maar als nog een bijkomend voordeel. 

Meer weten?

Bel of mail mij over uw vragen met betrekking tot bedrijfsfinanciering. Ik maak graag met u een vrijblijvende afspraak. 

Jaco Jonker AA

Klik hier voor het volledige artikel incl. "7 tips van de expert" in het magazine Sigt van Lansigt Accountants & Belastingadviseurs.