Crowdfunding is samen mogelijk maken

Crowdfunding is samen mogelijk maken

Sinds de lancering van Collin Crowdfund, werkt Credion steeds intensiever samen met dit crowdfinance platform en haar Crowdfund Coaches in het land. Collin slaat via haar online platform een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en gevestigde ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte tussen € 50.000,- en € 2.500.000,-. Collin bemiddelt vastrentende lineaire leningen met een looptijd van 0,5 tot 10 jaar.

Commercieel Directeur Jan-Willem Onink: “Collin weet de internet gedreven dienstverlening via een platform te combineren met menselijke interactie tussen ondernemer en platform.

De Crowdfund Coaches in het land (nu 12; eind 2014 20) zijn het regionaal werkende verlengstuk van Collin in de markt”. Collin is zich bewust van de nieuwe realiteit die is ontstaan na de financiële crisis. Traditionele partijen op de financieringsmarkt zien zich gedwongen tot een andere opstelling, waardoor alternatieven snel aan daadkracht en aandacht winnen. Collin zoekt daarin nadrukkelijk de samenwerking met een organisatie als Credion!

Carlo van der Weg, directeur Credion: “Collin is voor Credion een professioneel crowdfunding platform, welke goed aansluit bij onze dienstverlening. Middels crowdfunding wordt het MKB een extra mogelijkheid gegeven om geld aan te trekken.”

Collin Crowdfund, omdat; 

  • Zij begeleid willen worden door ervaren Crowdfund Coaches.
  • Zij eerst relaties (medewerkers, klanten, familie, vrienden en fans) bij hun plannen kunnen betrekken.
  • Zij snel duidelijkheid krijgen over de acceptatie door de crowd.
  • Zij snel willen weten of de investering financierbaar is.
  • Zij de mogelijkheid hebben om volledig vervroegd af te lossen.

Crowdfund Coaches

Als enige crowdfund platform in Nederland werkt Collin met Crowdfund Coaches die de ondernemers persoonlijk begeleiden in het hele proces. De Crowdfund Coaches beschikken over ruime ervaring in de financiële sector en zijn verantwoordelijk voor een zorgvuldige en realistische screening van de lening aanvragen: elke onderneming wordt getoetst op een goed bedrijfsplan, beschikbare ondernemerscompetenties en de juiste mix van solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit.

Ook adviseert de Crowdfund Coach over de opzet van een campagne om potentiële investeerders, in de eigen kring en daarbuiten, te interesseren voor hun project. Om het rendement en de veiligheid van de investering te optimaliseren, blijft de Crowdfund Coach ook na de financiering betrokken bij de onderneming en ontvangen de investeerders minimaal één keer per jaar een update over de relevante ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Meer weten?

Neem contact op met de dichtstbij zijnde Credion vestiging. Zij brengen je in contact met de juiste mensen!