Prinsjesdag: wat verandert er voor ondernemers?

Prinsjesdag: wat verandert er voor ondernemers?

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag en presenteerde het kabinet de begroting voor 2015. Het bedrijfsleven staat er over het algemeen goed voor, zo zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën bij het aanbieden van het koffertje met daarin de miljoenennota aan de Tweede Kamer. Maar wat gaat er allemaal veranderen voor ondernemers?

Er komt een toekomstfonds met een startkapitaal van 200 miljoen euro. Dit geld is bedoeld voor financiering van innovatieve en snelgroeiende ondernemers in het mkb en onderzoek. Daarnaast trekt het kabinet in totaal 155 miljoen extra uit om de kredietmogelijkheden van het mkb uit te breiden. Ook stelt het kabinet een speciale ambassadeur aan die startende, groeiende en innovatieve mkb’ers gaat bijstaan, zodat deze ondernemers in 2015 meer ruimte krijgen om te groeien.

Lees de rest van de maatregelen in het artikel Gevolgen Prinsjesdag voor ondernemers.