Investeringsplatform financiert eigen EUR 200K-campagne binnen 6 dagen na aftrap Premier Rutte

Investeringsplatform financiert eigen EUR 200K-campagne binnen 6 dagen na aftrap Premier Rutte

Minister President Rutte gaf op zaterdag 1 maart 2014 het startsein voor de campagne op het hoofdkantoor van Symbid in Rotterdam. Nog geen 6 dagen later was het hele bedrag van € 200.000 opgehaald.

Symbid had besloten tot deze crowdfundingcampagne naar aanleiding van haar Amerikaanse beursgang in december 2013. De notering aan de Over The Counter-beurs in New York maakte het mogelijk voor investeerders om vanaf $ 25.000 te investeren in één van de snelst groeiende crowdfundingplatformen ter wereld. Na vele positieve reacties ten aanzien van de beursgang besloot Symbid ook een crowd-investeringsronde te starten voor kleinere investeerders. Momenteel investeren zo’n 20.000 kleinere beleggers regelmatig in de proposities op Symbid.nl.

CEO van Symbid Korstiaan Zandvliet zegt: “Ons netwerk wilde graag delen in de spanning van de beursgang, en dat zie je terug in de campagne. De hoogste investering bedroeg € 10.000 en in totaal zijn er 362 investeerders bij betrokken. Dat geeft aan dat dit echt een investeringsronde van de crowd was, niet van de traditionele investeerders.

Eigen vermogen-crowdfunding is een lastig product in vergelijking met andere vormen van crowdfunding. Premier Rutte is desalniettemin enthousiast: “Ik juich het van harte toe dat bedrijven voor hun financiering ook geld ophalen bij particulieren als versterking van het eigen vermogen. Het leidt tot grote betrokkenheid van kleine investeerders.”

Symbid

Symbid is een beursgenoteerd online financieringsplatform dat particuliere investeerders, MKB-ondernemers en start-ups bij elkaar brengt. Ondernemingen kunnen online hun onderneming en bedrijfsplan pitchen voor investeerders, en investeerders krijgen de kans om te investeren in rendabele en grensverleggende ideeën. Symbid brengt hiermee alle partijen voor een succesvolle financiering bij elkaar op één platform en wordt wereldwijd gezien als voorloper in online financiering. Symbid staat genoteerd op de US OTC Markets als SBID.

Credion en Symbid

Bedrijven en starters verder helpen bestaat enerzijds uit het verschaffen van kennis en anderzijds het ondernemen van actie: iets waar Credion en Symbid elkaar op aanvullen. Credion voorziet in het advies, Symbid maakt het mogelijk startkapitaal te verzamelen. Deze alternatieve financieringsmethode wordt steeds bekender en aantrekkelijker. Daarom richt Symbid zich op grotere “crowd”- investeerders (ca. € 1.000 - € 10.000). Dit doet ze onder andere via het starten van Symbid Groups: een initiatief waarbij een persoon of instelling (bijvoorbeeld een incubator of afdeling van een bank) een groep kan starten voor haar ondernemers.

Credion zal voor alle nieuwe ondernemers een financiële scan gaan doen, om zo het vertrouwen van potentiele investeerders te vergroten. Credion en Symbid maken hierdoor financieren voor ondernemers eenvoudig en toegankelijk!