Medewerker Credion Assen schopt het tot de halve finale Lakeside WK Darts

Medewerker Credion Assen schopt het tot de halve finale Lakeside WK Darts

Dit jaar mocht Jan Dekker, actief als binnendienstmedewerker bij Credion Assen, alweer voor de vierde maal deelnemen aan het BDO Lakeside WK darts. Sinds november 2013 wordt Jan door Marcel Doornbos & David van Dijk van Credion Assen financieel ondersteund. Met een groep van 12 personen is Jan afgereisd naar Frimley Green. Op maandag 6 januari mocht hij zijn eerste wedstrijd aanvangen tegen de Tilburger Benito van de Pas.

Het werd een moeizame partij voor beiden, misschien toch wel mede omdat het voor Jan wederom een Nederlands onderonsje was. Dit was in de voorgaande twee keren ook al het geval (Christian Kist 2012 en Jeffrey de Graaf 2013). Gelukkig bleef de jonge Drent 3 sets lang aan de goede kant van de streep en wist met 3-0 in sets door te stomen naar ronde 2. Hier wachtte Geert de Vos (België). Geert is al een aantal jaren een serieuze outsider in het BDO-circuit. Maar op het podium kon Jan gelukkig bij een 2-2 stand wat extra gas geven om zo af te stomen naar een degelijke 4-2 overwinning.

Bij de laatste 8 wachtte meervoudig Wereldkampioen Martin "Wolfie" Adams. Dit werd een partij om nooit te vergeten: hoge finishes, spannende momenten, maar het draait uiteindelijk natuurlijk om de winst. Met een klinkende 5-2 overwinning stond Jan voor de tweede keer in zijn carrière in de halve finale van de Lakeside! Zaterdag 11 januari speelde Jan tegen de Engelsman Alan Norris. Het werd een kraker, waarbij Jan uiteindelijk met 5-6 moest buigen. Over een aantal weken staat onder andere de Dutch Open in Assen en de Daily Mirror World Trophy (Blackpool) op het programma.

Credion stond gedurende de Lakeside op het shirt van Jan Dekker en miljoenen mensen hebben het spektakel op televisie kunnen volgen. Naast zijn werkzaamheden voor Credion Assen krijgt hij de ruimte om zich te blijven focussen op zijn drukke dartsagenda.