Credion en Matchinvest gaan samen MKB bedrijven en informal investors faciliteren

Credion en Matchinvest gaan samen MKB bedrijven en informal investors faciliteren

Met een positieve visie op ondernemerschap en een groot en waardevol netwerk willen Credion en Matchinvest bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie, de groei van het MKB en verbetering van het ondernemersklimaat in Nederland. Carlo van der Weg, directeur Credion Associatie, ziet in de samenwerking een belangrijke kans voor het MKB: "Innovatieve bedrijven, starters en groeiers zijn gebaat bij een divers aanbod aan financieringsmogelijkheden. Participaties horen daarbij. Ook de combinatie van coaching, kennis, netwerk en kapitaal zijn daarin belangrijke pijlers van de samenwerking."

Informeel kapitaal serieuze optie

Nu het lang niet meer vanzelfsprekend is dat ondernemers naar de bank kunnen voor financiering, zoeken ze naar alternatieve kredietvormen. Informal capital is daar een van. "Tot nu toe was dit alleen interessant voor een beperkt deel van het MKB, de bedrijven met een relatief lage kredietbehoefte. Met het toetreden van grotere investeerders verandert dat", zegt Carlo van der Weg, directeur van Credion Nederland. De reden dat grotere investeerders naar het MKB kijken is dat ze zoeken naar manieren om hun geld te renderen. "Met name de huidige lage rentes drijven informele investeerders naar het MKB.

Financiële onderbouwing

De bedrijven die in aanmerking willen komen voor presentatie aan de investeerders van Matchinvest, worden door Credion doorgelicht. Op deze manier komen er onafhankelijk getoetste financiële onderbouwingen bij de investeringsvoorstellen op het Matchinvest-platform. "Wij merken dat ondernemers en investeerders beiden behoefte hebben aan professionele documentatie en advies omtrent investeringsvoorstellen", zegt Dick Edelstein, directeur van Matchinvest. "Met name voor de wat grotere investeerders is dit heel belangrijk. Wij verwachten dat de aanwezigheid van deze professionele documentatie zal leiden tot meer en grotere investeringen, en uiteraard een uitbreiding van onze groep investeerders."

Over Matchinvest

Matchinvest is een platform waar ambitieuze ondernemers zich op een professionele manier kunnen presenteren aan een grote groep serieuze investeerders. Deze investeerders zijn op zoek naar interessante bedrijven waar ze in kunnen participeren. Dat kunnen starters zijn, maar uiteraard ook ondernemingen die willen groeien of andere uitdagende plannen hebben waar extern kapitaal voor nodig is.

 

 

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!